Inför Championshippremiären och cupen
From the bleepin' off, Lesta!

Inför Championshippremiären och cupen

M69-derbyt och första rundan i ligacupen väntar för Leicester när ligafotbollen är tillbaka.

Efter tio för det mesta väldigt trevliga år i Premier League är Leicester tillbaka i the Championship som man spelade senast i säsongen 2013/14. Den säsongen vann man divisionen efter åtta säsonger i Championship och en säsong i League One.

Nu väntar nya utmaningar och Leicester hoppas kunna balansera en lönemässigt väldigt tung trupp på kraftigt minskade intäkter och de beryktade paraplypengarna som erhålls efter degradering. Målet med säsongen kristallklart.

Truppen har som väntat tunnats ut på flera tyngre namn, men har fått en del intressanta förstärkningar i Connor Coady, Callum Doyle, Mads Hermansen, Harry Winks och Stephy Mavididi, där alla utom den förstnämnda som är långtidsskadad väntas få spela frekvent.

Utöver nyförvärven ska det bli mycket intressant att se hur tränare Enzo Maresca formerar sitt anfall då alla tre anfallarna, Jamie Vardy, Patson Daka och Kelechi Iheanacho, är kvar i klubben i skrivande stund. Här ger försäsongen inga tydliga svar hur italienaren tänker.

En försäsong som kändes platt med en PR-resa till Bangkok och Singapore där den planerade vänskapsmatcherna mot Spurs ställdes in på grund av vattensjuk plan och därefter åkte man på en 0-4-förlust mot Liverpool.

Maresca går sin tävlingsdebut som tränare för Leicester rakt in i hetluften mot rivalen Coventry i det så kallade M69 Derby, uppkallat efter motorvägen med samma namn mellan städerna. Geografiskt närmst av de historiskt största rivalerna i Coventry, Derby County och Nottingham Forest.

På senare år har fler möten mot Forest utspelats, men Coventry utgör alltjämt ett lag man inte alls gillar. Ett laddat möte med 87 tidigare sådana, fördel
Leicester med 37 segrar mot Covs 25.

Coventry är säkerligen rejält laddade för revansch efter förra årets hårfina förlust på straffar mot Luton i kvalfinalen på Wembley, en straffmiss bort som räddade Leicesterfansen från total misär om både Forest och Coventry hade spelat Premier League men inte Leicester.

Inför säsongen har man tappat ett tungt namn i förra säsongens utropstecken Viktor Gyköres som gick till portugisiska Sporting CP. Ersättarna blir förmodligen den långa duon Ellis Simms från Everton och amerikanen Haji Wright från turkiska Antalyaspor.

The Sky Blues har haft en ganska stark försäsong med segrar mot MK Dons och Forest Green som utmärker sig.

Under onsdagen nästa vecka rullar säsongen vidare med första omgången av ligacupen där Leicester ställs mot Burton Albion från League One. Här lär bänken luftas för att mitigera det intensiva spelschemat som rullat igång i början på säsongen.

Adam Bills2023-08-05 11:48:31
Author

Fler artiklar om Leicester