Inför Cheltenham-Barnsley
Michael Duff

Inför Cheltenham-Barnsley

Det är en mycket speciell match som väntar för Barnsleys manager Michael Duff imorgon. För första gången kommer han som bortatränare att återvända till Whaddon Road, arenan som var hans hemmaplan under fyra säsonger.

Imorgon återvänder Michael Duff för första gången till sin före detta hemmaplan Whaddon Road för att möta Cheltenham, laget som han tränade under fyra säsonger. Duff gjorde ett riktigt bra jobb under sin tid där, han förde upp Cheltenham från League Two, och knep som nykomling i League One en 15:e plats i tabellen innan han lämnade för Barnsley under förra sommaren.
Ska bli intressant att se hur mottas imorgon, enligt uppgift ska det vara utsålt på Whaddon Road .
Michael Duff ser själv fram emot mötet, och han gillar den intima och tighta arenan. När Cheltenham har medvind i matcherna kan det vara riktigt jobbigt som bortalag att spela där. Därför menar Duff att en bra start för Barnsley imorgon är extra viktig, då har hemma publiken en tendens att inte göra så mycket väsen av sig.

Duff har också bra koll på motspelarna, han känner alla utom Aidan Keena som anslöt till Cheltenham nu i Januari. En kunskap som förhoppningsvis Barnsley kan dra nytta av imorgon.

Cheltenham ligger för tillfället på 18:e plats i tabellen, de ställer upp som vi i en 3-5-2 uppställning.
De gillar att sätta press högt upp i planen, jobbar hårt för varandra och tar mycket avslut från alla möjliga positioner.
Deras stora problem denna säsongen är målproduktionen, de släpper inte in så många mål men gör samtidigt alldeles för få framåt.
Bästa målskytten heter Alfie May och har gjort 9 mål i League One. May ryktades faktiskt till Barnsley i somras men den affären blev det inget av.

Lagen möttes på Oakwell i Augusti och då avgick Barnsley med segern. Men det satt rätt hårt inne, det dröjde fram till den 66:e minuten innan Luke Thomas kunde skjuta in matchens enda mål.
Luke Thomas åkte sedan på en fraktur under hösten och har varit borta från spel i fyra månader, men det ser ut som att han äntligen kommer att få göra comeback imorgon. 
Förhoppningsvis får vi se honom göra ett inhopp.

Matchstart: Lördag kl 16:00

Visas på: Ifollow Barnsley

Trolig laguppställning 3-5-2

Isted
Thomas, Andersen, Kitching
Williams, Kane, Connell, Phillips, Cadden
Cole, Norwood
 

Tony Karlssonbolantony@hotmail.com2023-02-17 18:48:59
Author

Fler artiklar om Barnsley