Inför: Crystal Palace - Liverpool

Inför: Crystal Palace - Liverpool

Efter en vecka med diverse bataljer på den euroepiska scenen, återvänder Premier League till helgen. För Liverpools del är det en resa till huvudstaden och ett möte med Crystal Palace som står näst på tur.

När jag, för knappt två veckor sedan, satt och skrev inför-rapporten angående Everton matchen, gjorde jag det med en negativ tongång. Och konstigt vore väl annat. Begreppet kris hade kanske aldrig varit mer applicerbart på Liverpool under Jurgen Klopps tid som det var där och då. Men det har sannerligen hänt en hel del under dessa knappa två veckor.

Först så fick Liverpool för första gången i Premier League sammanhang sedan 2022 blev 2023 känna den efterlängtade smaken av segerns sötma. Everton besegrades med siffrorna 2-0 i det klassiska derbyt och optimismen började, i alla fall hos undertecknad, sprida sig genom kroppen. Kanske var inte säsongen helt körd trots allt? Den frågeställningen skulle få än mer vatten på sin kvarn när man reste till Newcastle för att ta sig an en av huvudkonkurrenterna till den där eftertraktade fjärdeplatsen. Efter de första intensiva 20 minuterna kunde Liverpool gå upp i en 2-0 ledning, ett resultat som höll sig hela vägen tills slutsignalen ljöd. Två segrar på rad, två hållna nollor på rad och ett förkortat avstånd till Champions League-platserna. Det var alltså rejält med vind i seglen när Real Madrid äntrade Anfield under tisdagskvällen.

Men vi alla vet hur den matchen utspelade sig. Efter en pigg inledning blev det flertalet mål i baken och en, i princip, omöjlig uppgift väntar om några veckor i den spanska huvudstaden. Två positiva resultat följdes alltså upp av ett hädiskt sådant, vilket gör Liverpools form återigen oberäknelig. Visst är Real Madrid ett av världens bästa fotbollslag och när Champions League-hymnen ljuder är man i vissa fall oslagbara, men en sådan kollaps var ändå oväntad med tanke på tidigare matcher. Vi får väl vänta och se hur pass både mentalt och fysiskt dränerade "The reds" är efter överkörningen för några dagar sedan.

Nåväl, vi rör oss vidare mot det stundade hemmalaget, Crystal Palace. Klubben har under senare säsonger i princip cementerat sin mittenplacering och är kanske det laget som är lättast att tippa i hela ligan. Man vet liksom vad man får och det är inte särskilt annorlunda den här säsongen. Man befinner sig i skrivande stund på en 12:e placering, men å andra sidan enbart 6 poäng före 18:e platsen och nedflyttning .Londonklubben, med legendaren Patrick Viera vid sidlinjen, har ett spännande lag med många skickliga, kreativa offensiva spelare som kan ställa till med problem för motståndarnas backlinje. Dessvärre har året börjat tungt för klubben från huvudstaden, som faktiskt inte vunnit en enda fotbollsmatch sedan årsskiftet. Några förluster och en handfull kryss har varit melodin. Senast var man oerhört nära att bryta förbannelsen och ta årets första vinst, men Brentfords kvittering i den 96:e matchminuten blev förödande.

Hur ser skadeläget ut hos bägge klubbar inför drabbningen? Låt oss börja med att utforska Liverpools skadelista. Där befinner sig Thiago, Luis Diaz och Calvin Ramsay. Ibrahima Konate, som nyligen varit skadad under en period, verkar vara på bättringsvägen men hans eventuella plats i morgondagens trupp omges fortfarande av frågetecken.

Vad gäller motståndarlaget så meddelade Patrick Viera att Wilfried Zaha har börjat träna och eventuellt kan vara med i morgondagens trupp. Detsamma gäller försvararen Tyrick Mitchell, vars status också är osäker. Sam Johnstone kommer inte finnas tillgänglig och försvararen Nathan Ferguson är även han något osäker.

Vad? Crystal Palace - Liverpool i omgång 25 av Premier League
Plats? Selhurst Park
När? 20:45, lördag
Var? Viaplay, Viasat Ultra HD

Källor: Liverpoolfc.com, cpfc.co.uk, tvmatchen.nu

TV: Liverpool tog full pott efter Nick Popes hjärnsläpp
 

 

Edvin Karlssonedvin.karlsson@liverpoolsweden.se2023-02-24 19:32:00
Author

Fler artiklar om Liverpool