Pride Park Stadium, 2023-11-11 16:00

Derby - Barnsley

Inför Derby-Barnsley, samt omspel att vänta i FA-cupen

Inför Derby-Barnsley, samt omspel att vänta i FA-cupen

Lilla Horsham, stod för en praktskräll förra fredagen, när de lyckades att få med sig ett 3-3 resultat borta mot Barnsley, i FA-cupens första omgång. Om det resultatet stukade Barnsleyspelarnas självförtroende får vi se på lördag, när två förväntade topplag brakar samman på Pride Park.

Det var två veckor sedan som Barnsley spelade League One fotboll nu, förra fredagen så stod det istället FA-cup fotboll på schemat.
Lilla Horsham förväntades att bli en mumsbit i den första omgången, men så blev det verkligen inte.
Tyvärr är det ju omöjligt att se FA-cup fotboll om man inte är på plats i arenan, eller att matchen blir utvald för TV.
Enligt vad jag har hört så blev just Barnsley-Horsham utvalda att visas på TV, därav den lite märkligt valda tidpunkt att spela den, 20:45 en fredagskväll.
Men i ett omspel så gick ett lag som var ännu lägre rankat än Horseham vidare och TV valde då att visa den matchen istället.
Riktigt tråkigt kan man tycka, framför allt för Horshams supportrar där många inte kunde ta ledigt för att göra den långa resan norrut till Barnsley på en vardagskväll.
Detta i en av de största matcherna som Horsaham någonsin har spelat, det tillhör verkligen inte vanligheten att klubben kvalar in i FA-cupen.
Det gör ju att fotbollsromantikern i mig tycker att det oavgjorda 3-3 resultatet, och ett omspelet nere i Horsham som det för med sig, var helt okej.
Som sagt, kunde inte själv se matchen men vad jag har hört och läst så dominerade Barnsley den spelmässigt. Watters, Jalo och de Gevigney stod för Barnsleys mål, men Barnsley borde gjort betydligt fler.
Men en kombination av oskärpa i avsluten samt en storspelande bortakeeper satte stopp för det, istället lyckades ett högeffektivt Horsham näta på alla de tre avsluten som man hade på mål.
Jag har sett höjdpunkter från matchen och kan säga att Ben Killip inte går att lasta för något av målen.
Däremot så såg försvarsspelet mer än lovligt slappt ut på två.
Men verkligen, all heder åt Horsham. Barnsley ställde ändå ut ett riktigt bra lag på planen, att då som amatörer, spelandes 5 divisioner under, åka på bortamatch till Oakwell och få med sig ett oavgjort resultat, riktigt imponerande.
Och, glädjande nog så kommer omspelet nu på tisdag att visas på TV, i alla fall i England, har inte hunnit undersöka, men förutsätter att det betyder att Viaplay också gör det samma.

Men tisdagsmatchen släpper vi nu, för redan på lördag så finns det ju en riktigt kul match emellan två förväntade topplag att se fram emot, Derby mot Barnsley.
Om man tittar på pappret så är det ett väldigt namnkunnigt och rutinerat Derby, som utomstående så kan jag väl kanske tycka att de borde kunna få ut lite mer ur den truppen.
Förra säsongen så fick de till exempel inte ens spela playoff, även om det var riktigt nära.
Men den analysen gör mina kollegor på Derby redaktionen mycket bättre än jag, så jag fokuserar istället på Barnsley.

Förutom ett kanske lätt stukat självförtroende efter Horsham matchen, så ser det mesta bra ut i truppen.
Tyvärr är dock vår kreativa och viktiga mittfältare, Herbie Kane, avstängd i denna matchen. Jag tror faktiskt att han har spelat varenda minut i ligan denna säsongen, så ett tungt avbräck.
Vem eller vilka som nu får chansen på det centrala mittfältet när Kane saknas återstår att se.
Jag tror att Styles är given och med tanke på klassen på motståndet så tror jag också att defensivt starke Russell får starta.
Den sista platsen står emellan Phillips och Benson. Luca Connell är ju också äntligen tillbaka, men Collins vill klokt nog skynda långsamt med vår stjärnmittfältare.
En halvtimmes i U21 laget samt lika mycket i FA-cupmatchen är inte tillräckligt med speltid för att få starta.
Jag sätter därför min peng på att det blir Josh Benson som tar den sista platsen.
Det ska också bli spännande att se vilka anfallare som får starta och ens ingå i truppen på lördag.
Devante Cole är ju självklar. Om Collins däremot väljer att spela löpstarka McAtee eller Watters som gjorde mål förra helgen bredvid Cole, det är högst osäkert.
Och vilken får den fjärde forwardsplatsen i truppen? Cosgrove blev utelämnad i den förra ligamatchen, till förmån för unge Fabio Jalo. Jalo stod dessutom för ett riktigt klassmål mot Horsham och stärkte säkert ytterligare sina aktier där. Hur Collins resonerar i frågan får vi se på lördag.


Mitt tips: Spelbolagen håller Derby som klara favoriter, men jag tycker detta är en match som kan gå åt vilket håll som helst. Barnsley har haft svårt mot de förväntade topplagen denna säsongen, men samtidigt så har vi inte förlorat än på bortaplan.
Derby kommer att vara det spelförande laget på lördag, men jag tror faktiskt att det kan passa oss och våra snabba omställningar ganska bra. Jag sticker därför ut hakan och säger 2-1 till Barnsley.

Derby-Barnsley

Matchstart: Lördag kl 16:00

Visas på: Ifollow Barnsley


Trolig startelva(3-5-2)

Killip
Williams, de Gevigney, McCart
O`Keeffe, Styles, Russell, Benson, Cadden
Cole, McAtee

Förlusten mot Crystal Palace
 

You Reds!!

 

Tony Karlssonbolantony@hotmail.com2023-11-09 19:24:00
Author

Fler artiklar om Barnsley