The New Lawn, 2023-04-15 16:00

Forest Green Rovers - Barnsley

Inför Forest Green-Barnsley

Inför Forest Green-Barnsley

Barnsley som har förlorat sina två senaste bortamatcher hoppas på ett trendbrott imorgon när de besöker seriejumbon Forest Green.

Imorgon styr Barnsley spelarbussen söderut för ett möte mot seriejumbon Forest Green. Att Forest Green kommer att få spela League Two fotboll nästa säsong har känts klart ett tag nu, men om hemmalaget skulle förlora imorgon så blir det också definitivt.
Höstmötet hemma på Oakwell vann Barnsley med 2-0 efter mål av Devante Cole och Josh Martin. Att matchen slutade 2-0 var i underkant om man tittade på hur målchanserna var fördelade, Forest Green hade inte ens något avslut på mål.
Men de hade däremot mycket av bollen, de försökte hela tiden rulla bakifrån och metodiskt bygga upp sitt spel. Jag vet inte om det fortfarande är så som de försöker spela då det bytte tränare för en tid sedan. In på tränarbänken kom då den gamle Everton legenden Duncan Ferguson, det känns ganska troligt att de försöker att spela lite rakare fotboll med honom vid rodret än de gjorde senast.
Formen är inget vidare för Forest Green, endast en vinst på de fem senaste matcherna. Dock kom den vinsten mot svårast tänkbart motstånd när de besegrade Sheffield Wednesday med 1-0 på hemmaplan. Det borde vara ett resultat som påminner Barnsley om att de måste vara på tårna imorgon, man får inget gratis i denna serien. 
Forest Green har släppt in flest mål av alla i League One, 76 stycken på 41 matcher. Trots tydliga problem i de bakre leden så är det deras offensiv som sticker ut ännu mer. De har endast lyckats göra 26 mål och av dem så har deras bästa målskytt Conor Wickham har gjort 6. Det blir ju svårt, till och med på gränsen till omöjligt att kunna hänga kvar när man gör så få mål framåt.

När vi kommer till Barnsley så hoppas Duff på att kunna bryta den dåliga trenden vi har på bortaplan. Det har blivit förluster i båda våra två senaste bortamatcher mot Burton och Exeter. 
Det finns inga nya skador att rapportera om, dock är Nicky Cadden avstängd efter utvisningen som han drog på sig mot Shrewsbury.
Högst troligt att han ersätts av Larkeche på vänsterkanten imorgon.
Det har också ryktats lite angående vår inlånade målvakt Harry Isted. Han ska visst inte vara så sugen på att återvända till Luton när låneperioden tar slut i sommar. Det öppnar kanske för en permanent övergång till Barnsley?.
Svårt att veta vad som sker bakom kulisserna, men jag har ju tyckt att det är lite konstigt att vi spelar med inlånad målvakt när vi har en av seriens absolut bästa målvakter i Brad Collins i vår egen trupp. Det skulle ju kunna bero på att Collins lämnar i sommar och hans ersättare då heter Harry Isted, vi får se när transferfönstret öppnar om så är fallet.

Forest Green-Barnsley

Matchstart: Lördag kl 16:00

Visas på: Ifollow Barnsley

Trolig startelva 3-5-2

Isted
B.Thomas, Andersen, Kitching
Williams, Phillips, Connell, Kane, Larkeche
Cole, Norwood

You Reds!!
 

Tony Karlssonbolantony@hotmail.com2023-04-14 19:21:40
Author

Fler artiklar om Barnsley