Inför: Huddersfield - Leicester
Senaste mötet var 2019 i Premier League och slutade 1-4 till Leicester.

Inför: Huddersfield - Leicester

Matchomgång två och en tripp till Yorkshire väntar.

Det blev ändå en lyckad premiärvecka för Leicester med seger i regionderbyt mot Coventry med 2-1 och avancemang till ligacupens andra omgång genom 2-0 borta mot Burton.

Särskilt mot Cov märktes det att spelarna inte riktigt infunnit sig i Enzo Marescas 4-3-3-formation som nästan blir en 3-4-3-formation i anfall när en drös spelare flyttats fram långt i banan från sina egentliga formationer.

Det var många gånger på väg att själpa hela matchen mot ett hungrigt och kontringsglatt Coventry som lätt hittade emellan Leicesters positionslinjer.

Bland överlag hyggliga insatser från hela laget bör debutanterna Mads Hermansen och Stephy Mavididi samt Kiernan Dewsbury-Hall alla lyftas fram; stabilitet i målet, kreativitet och flärd på kanten samt speldirigenten på mitten i korthet.

Den förstnämnda missar bortamatchen genom en lättare skada ådragen på träning. Samtidigt bekräftar Maresca att mittbacken Connor Coady blir borta två månader till genom sin fotskada.

Värdarna Huddersfield har inlett säsongen tyngre med 3-1 borta mot nykomlingarna Plymouth i premiären samt 2-3 hemma mot Middlesbrough i ligacupen i veckan.

Tränare sedan början på året är den beprövade Neil Warnock som för ett drygt år sedan sa att han skulle pensionera sig efter arton olika tränaruppdrag, däribland Huddersfield åren 1993-1995.

Warnock kom in förra säsongen och lyckades hjälpa kvar the Terriers i Championship efter en svag säsong innan.

I truppen finns en hel del bekanta namn för den som lyft blicken från bara Premier League, däribland f.d. Watford- och Middlesbrough-spelaren Jonathan Hogg och anfallaren Jordan Rhodes.

Inför matchen saknas just Hogg, samt Lees, Kasumu och Turton.

Matchstart 16.00 på The John Smith's Stadium.

Adam Bills2023-08-11 21:36:03
Author

Fler artiklar om Leicester