Inför Leicester City - Nottingham Forest

Jumbomöte och East midlands-derby. Matchen spelas kl 21.00 Måndag 3 Oktober Viaplay sänder.

Senaste matchen:
Det blev ännu en förlust mot en nykomling hemma med 2-3.
Denna gången ledde de röda med 1-0 i paus.
1-0 Awoniyi i 11 minuten.
På 6 minuter i början av andra gjorde borta laget 3 mål.
Lewis O’Brien reducerade till 2-3 i 77e.

Steve Cooper gjorde tre ändring från Bournemouthförlusten.
Boly ersatte Worall som hade haft det tungt några matcher.
Awoniyi ersatte den osynlige Lingard.
Samt Freuler matchades istället för Kouyate förmodat för ett annat taktiskt upplägg centralt.

Forest gjorde en spelmässigt väldigt bra första halvlek återigen.
Lite samma tema som vi sett här på slutet.
Vi vill rulla boll bakifrån, wingbacksen trycker på offensivt och Cooper lyckas få till en bra press mot motståndarens bollhållare.

1-0 kom på en hörna från Gibbs-White. Utåtskruven skarvades vidare av Yates fram till Awoniyi som nickar in ledningen.

Resten av halvleken kontrollerar Forest relativt bra.
Det farligaste vi släpper till är när Steve Cook drar ner Willian i ett halvfriläge.
Jobbig situation som såg väldigt svårt bedömd ut för domaren.
Det hela resulterar i en frispark precis utanför boxen och ett gult kort för Forestmittbacken.

Andra halvlek kickar igång och alla hemma supportar håller verkligen tummarna att de röda har lärt sig läxan av förra hemmadebaklet.
...Tyvärr inte.
Kvitteringen kommer efter tio minuter.
En liknande hörna som vi gjorde mål på kvitterar Fulham på.
Adarabioyo nickar in bollen relativt ostört och man kan se på repriserna att Mitrovic smart lurar bort Yates från sin markering.

2-1 bara tre minuter senare . Fulhams Palhinha får en kalas träff, portugisen skruvar in en höger i krysset en bit utanför straffområdet.

Mitt i chocken kommer 3-1, tre minuter senare. Bortalaget kommer runt på deras vänsterkant och det blir kalabalik i Forest markering. Reid kan lätt sätta trean.

Ganska tätt efter får Awoniyi ett hett läge på en hörna, där anfallaren borde ha gjort sitt andra och där känner jag att det var ett ”sliding door” att matchen kunnat slutat med en poäng.

Istället byter Cooper en mängd spelare och bland annat kommer Lewis O’Brien in.
O’Brien kan i 77 minuten göra mål på en retur och nerven återfanns i matchens avslutning.
Tyvärr är forceringen inte riktigt så het och vi kommer i ärlighetens namn inte jätte nära en poäng.

Nästa motståndare:
Leicester har börjat den här säsongen riktigt svagt. Enbart en poäng och ligger sist i tabellen.
Poäng som har inhämtats var i första omgången mot Brentford. Efter det har laget haft mycket svårt mot en del bättre motståndare.

Laget har tappat en del spelare inför säsongen, men det finns fortfarande mycket vass kvalitet kvar i truppen.
Namn som Vardy, Tielemans, Barnes, Evans och Madison är ju hög PL-klass.

Den här matchen är normalt ett hett möte.
Leicester anser oss som sina största rivaler, lägg till tabellläget samt förra säsongen FA-cup skräll där Forest sopade banan med Leicester.

Brendan Rodgers som har tränat laget sedan februari 2019 sägs nu sitta väldigt löst.
Tidigare har Rodgers presterat fina resultat med Leicester, 5e placeringar och som sämst 9:a.
Jamie Vardy som har varit en konstant målgaranti, har i år inte gjort en enda kasse.

Mitt tips till startelvan:
Väldigt svårt att säga vilka lirare som är tillgängliga, Cooper har mörkat formen många gånger förut