Mansfield - Stockport

Inför Mansfield-Stockport
Stockport County blir helgens gäster på One Call Stadium.

Stockport County blir helgens uppgift för the Stags på hemmaplan.

Efter två raka oavgjorda på bortaplan är the Stags på hemmaplan igen. Och på andra planhalvan står Stockport County, som förra säsongen förlorade kvalfinalen till League One på straffar mot Carlisle United.

Ett Stockport som förra säsongen återvände till Ligan efter att ha varit borta sedan 2011-12 och som under den perioden sjönk så pass djupt som till undre halvan av National League North innan klubben återhämtade sig, tog sig tillbaka till National League efter säsongen 2018-19 och återvände till Ligan förra säsongen. Faktum är att när the Stags återvände till Ligan 2013 åkte Stockport ur den serie the Stags då vann. På tre år hade Stockport rasat från League One till National League North.

Förra säsongen vann the Stags hemma med 2-1 efter alla målen fallit inom loppet av fyra minuter i andra halvlek. Efter ledning för Stockport vände the Stags matchen med två mål på en minut. Returen i Stockport slutade 1-1 efter stagskvittering på tilläggstid. Och just i Stockport säkrade the Stags sin allra första uppflyttning i Ligan från fjärdeligan genom att i sista matchen den 20 maj 1963 spela 1-1 på Edgeley Park.

Lagen har mötts otaliga gånger sedan 1930-talet. Statistik nedan:

1932-33 1-2 1933-03-25 2-2 1932-11-12 Div 3 (N)
1933-34 1-1 1934-01-13 1-3 1934-04-07 Div 3 (N)
1934-35 3-2 1935-02-02 2-0 1934-09-22 Div 3 (N)
1935-36 2-1 1936-04-18 1-6 1935-12-14 Div 3 (N)
1936-37 0-2 1937-04-10 1-3 1936-12-05 Div 3 (N)
1947-48 1-2 1948-04-05 0-5 1948-04-17 Div 3 (N)
1948-49 4-0 1948-10-30 0-2 1949-03-26 Div 3 (N)
1949-50 3-0 1950-04-08 0-1 1949-10-08 Div 3 (N)
1950-51 2-1 1951-03-24 1-3 1950-11-04 Div 3 (N)
1951-52 1-0 1951-08-18 1-2 1951-12-15 Div 3 (N)
1952-53 2-2 1952-11-29 2-2 1953-04-18 Div 3 (N)
1953-54 3-1 1953-09-26 2-3 1954-02-13 Div 3 (N)
1954-55 0-0 1955-04-09 2-2 1955-04-25 Div 3 (N)
1955-56 2-2 1955-09-10 2-7 1956-01-14 Div 3 (N)
1956-57 4-2 1956-12-15 1-2 1956-08-18 Div 3 (N)
1957-58 2-2 1957-09-09 3-3 1957-09-16 Div 3 (N)
1958-59 2-1 1958-11-01 1-4 1959-03-21 Div 3 (old)
1960-61 2-2 1960-08-27 0-1 1960-12-31 Div 4 (old)
1961-62 2-0 1961-10-07 1-2 1962-02-23 Div 4 (old)
1962-63 0-1 1962-09-29 1-1 1963-05-20 Div 4 (old)
1967-68 1-0 1968-03-02 0-1 1967-10-13 Div 3 (old)
1968-69 0-0 1969-02-01 1-1 1969-03-10 Div 3 (old)
1969-70 4-1 1970-03-23 3-1 1969-10-11 Div 3 (old)
1972-73 1-0 1972-11-04 1-2 1972-09-25 Div 4 (old)
1973-74 5-0 1973-10-22 1-1 1973-09-10 Div 4 (old)
1974-75 1-1 1975-04-01 2-3 1974-09-20 Div 4 (old)
1980-81 1-0 1980-12-06 1-2 1981-05-01 Div 4 (old)
1981-82 2-2 1982-03-20 0-3 1981-10-30 Div 4 (old)
1982-83 1-0 1982-12-04 1-1 1983-04-08 Div 4 (old)
1983-84 1-2 1983-09-06 4-0 1984-04-06 Div 4 (old)
1984-85 1-0 1985-04-17 1-1 1984-09-22 Div 4 (old)
1985-86 4-2 1985-12-26 2-0 1986-03-31 Div 4 (old)
2022-23 2-1 2022-08-20 1-1 2023-03-18 League Two

25 gånger har the Stags vunnit, Stockport fem medan tio matcher slutat oavgjort i Mansfield. Senaste segern för Stockport var säsongen 1983-84.

Följande spelare har lirat för båda lagen: Keith Alexander, Keith Briggs, Len Butt, Peter Clark (1960-talet), Peter Clark (2002), Darrell Clarke, Barry Conlon, Digger Daley, Craig Davies, Damien Delaney, Laurent D’Jaffo, Raymond Evans, David Frain, Bert Garner, Martin Gritton, Matt Hamshaw, Gianluca Havern, Ian Helliwell, Joe Hill, Wally Hunt, Glynn Hurst, Kevan Hurst, James Jennings, Phil Kite, Allan Livingstone, Conrad Logan, David Logan, Leyton Maxwell, Brian McCord, Fraser McLachlan, Alfred Middleton, Ernie Moss, Carl Muggleton, Johnny Mullins, Carlton Palmer, Keigan Parker, Michael Raynes, Martin Pemberton, Tommy Pritchard, Les Robinson, John Rowlands, Terence Swinscoe, Steve Taylor, Steve Uzelac, Tony Vaughan.

Avspark kl 16:00 svensk tid