Inför Millwall – Leicester
Lagen har redan mötts i Carabao Cup och Championship denna säsong.

Inför Millwall – Leicester

En lördagstripp till östra London för att möta Millwall väntar för Leicester.

Efter de intensiva jul- och nyårsdagarna är vardagen snart tillbaka, men innan dess väntar den klassiska FA-cupsomgången då Premier League och Championship ändrar tävlingen efter fem inledande rundor rakt ner i seriesystemet och tredje omgången av huvudtävlingen.

Ursäkta svenska cupen, och övriga inhemska cuper, men FA-cupen lyser prestige och är världens äldsta klubblagsturnering med med sina nu 154 år.

Leicester har fina minnen från FA-cupen 2021 då man vann turneringen genom ett kanonskott på Wembley Stadium, som utöver att vinna cupen liksom var ett ljus i tunneln efter 1,5 tuffa år med covidrestriktioner. Limbsen på läktaren var magnifika som belgaren sköt hem segern.

Likväl speciellt för Leicester som blev en av fjorton klubbar att vinna Premier League, FA-cupen, ligacupen och Community Shield.

Men nu är det andra tider och Leicester jobbar på för fullt att ta sig upp i Premier League igen. Som alltid tror jag inte att FA-cupen är prioriterad, och förväntar mig att Enzo Mareseca luftar bänken så gått det går bland skador och frånvaro.

I tillägg till skadade duon Kelechi Iheanacho och Jamie Vardy kan nu Kasey McAteer och Wilfred Ndidi läggas till skadelistan, sistnämnda bedöms vara borta ett helt kvartal. Vidare är Patson Daka uttagen till Zambias AFCON-trupp.

Nu väntar en tripp till ökända New Den i östra London, känd för sina hemmafansen som har ett och annat att säga till sina bortafans.

Likväl som gästerna har hemmalaget lite huvudbry inför matchen men med objektivet att med god marginal klara sig kvar i the Championship. De har en relativt bekväm tiopoängskudde ner till laget under strecket, men det har varit en svängig säsong för många lag så mycket kan hända.

De kommer dock formstarka till mötet med tre raka segrar mot QPR, Norwich och Bristol City över jul- och nyårshelgen.

Inför matchen saknas trion Brooke Norton-Cuffy, Murray Wallace och Shaun Hutchinson genom skador från det intensiva spelschemat.

Avspark 13:30 på The New Den i östra ”Landan”. Let’s ’ave it.  
 

Adam Bills2024-01-05 16:46:00
Author

Fler artiklar om Leicester