Inför: Nederländerna - England
Nerver av stål. Framgångsfaktorn?

Inför: Nederländerna - England

Semi finals, how did you end up there England?

Efter ett överlag dåligt europeiskt mästerskap är England rätt förvånande i en semifinal mot Nederländerna, och nu skruvas svårighetsgraden upp ytterligare.

Gruppspelet gick man typ vidare på svagare resultat i de andra matcherna. I åttondelen mot Slovakien nytändning från en cykelsparksmål från ovan av stjärnspelaren med stort S, Jude Bellingham. 

I kvarten mot Schweiz var väldigt stabila straffar direkt från psykologens praktexempel på psyke av stål den vinnande faktorn efter en mediooker insats under de första två timmarna fotboll. Mycket riktigt har Southgate jobbat med straffsparkspsykologin, tyvärr kanske på bekostnad av det andra spelet om man ska vara sarkastisk. 

Men det är nog det som tagit England vidare, en stabil grund och psyke att harva sig igenom med dåligt spel, och utöver det lite flyt. För bra har det inte varit även om matchen mot Schweiz var den bästa av de fem matcherna.

Det är tydligt från kvartsfinalen att Southgate bör fortsätta på en 3-4-2-1-formation, åtminstone då skapades lite mera mot Schweiz än jämfört med tidigare matcher.

I bytesväg bör Luke Shaw starta på vänsterbacken, den kanske största uppgraderingen inför den mycket fina kvitteringen av Bukayo Saka

Och personligen vill jag inte se att Harry Kane startar. Kane har gjort ett svagt mästerskap och inte hittat sin roll som nia på topp. Mot Schweiz var hans medelposition nästan nere på defensivt mittfältet.

I mitt tycke står Ivan Toney för energin som behövs, men frågan är hur mycket Kanes ledarskap då försvinner. Vem skulle då leda på planen? Det finns flera ledargestaler, men Kane är rimligen den bäste.

Motståndarna Nederländerna avancerade som grupptrea bakom Österrike och Frankrike, och har sedan besegrar Rumänien med klara 3-0 samt ett decimerat Turkiet med 2-1.

Den stora skillnaden mot England att båda utslagsmatcherna vanns inom 90 minuter, så benen lär vara fräschare hos de orangeklädda. 

Även Ronald Koeman förväntas starta med en trebackslinje, för att komplettera ett spelande lag, som dock mot Turkiet vann matchen på att smacka in bollen till långe anfallaren Woet Weghost.

Den här matchen blir kul. Säkert så för neutrala.

Matchstart 21.00 onsdag på BVB Stadion i Dortmund. KERMONNNNN ENGLUNNN. From the fookin off. 
 

Adam Bills2024-07-10 07:33:00
Author

Fler artiklar om England