Inför Norwich- Sheffield United
Får vi se en tredje raka seger på bortaplan när The Blades åker till Norwich på lördag?

Inför Norwich- Sheffield United

På lördag är det åter dags för Championship-fotboll. Sheffield United åker till Norwich för att möta de gulgröna Kanariefåglarna. En tuff match väntar för The Blades!

På lördag är det dags för Sheffield United att spela mot Norwich på Carrow Road när nu Championship går in i sin sista och intensiva fas av säsongen. Ett tufft men intressant möte väntar mellan två lag som jagar poäng.

 Sheffield United vann två raka matcher innan landslagsuppehållet. Man vände underlägen mot Sunderland och Blackburn till segrar vilket imponerade stort på oss supportrar. Nu gäller det att fortsätta denna positiva trend med nya segrar. Tittar man på spelprogrammet så är Norwich borta tillsammans med Burnley på bortaplan de två svåraste på pappret. Med tanke på att trean Middlesbrough jagar The Blades så känns det som att det är viktigt att plocka alla möjliga poäng som vi kan. 

Tittar vi på en eventuell laguppställning för Sheffield United så tippar redaktionen på att Heckingbottom kommer att spela med Foderingham i målet. Han gjorde bra och avgörande räddningar mot både Blackburn och Sunderland. När det gäller försvaret fortsätter Egan och Ahmedhodzic tillsammans med Robinson. Här kan man alternera med Basham. På mitten fortsätter Baldock, Berge, Norwood, McAtee och Doyle. Här finns ju alternativ i Bogle eller Lowe. I anfallet fortsätter Ndiaye och McBurnie. Här finns ju möjlighet att ta in Jebbison eller Sharp. I skrivande stund finns det bra alternativ.

Sheffield United måste nu plocka fram alla sina krafter och verkligen satsa på detta. Redaktionen hoppas att segern i FA-Cupen gav råg i ryggen inför fortsättningen av säsongen. Det ska bli intressant att se hur laget reagerar efter detta landslagsuppehåll. Vi hoppas på att laget fortsätter den positiva trend som inleddes innan uppehållet. Sheffield United går in med vetskapen om att man fortfarande har andraplatsen och ödet i sina egna händer. Kom igen Sheffield United!!

Eventuell laguppställning för Sheffield United på lördag:

Foderingham
Egan
Ahmedhodzic
Robinson
Baldock
Norwood
Berge
McAtee
Doyle
Ndiaye
McBurnie


Motståndarna
Norwich ligger just nu på en 7: e plats med 57 inspelade poäng på 38 matcher. Man ligger tre poäng bakom Millwall som just nu har den sista kvalplatsen. Klubben sparkade Dean Smith och tog istället in David Wagner för att se om han kan lyckas lika bra som han gjorde med Huddersfield för några säsonger sedan. Efter en smakstart för Wagner har resultaten på senare tid varit lite upp och ner. Här är de senaste 5 resultaten:

Stoke (b) 0-0
Huddersfield (b) 1-1
Sunderland (h) 0-1
Millwall (b) 3-2
Cardiff (h) 2-0

Spelare som försvaret i Sheffield United måste ha koll på är följande: Sargent med 11 mål och 2 framspelningar, Pukki med 10 mål och 8 framspelningar, Gomes Sara med 6 mål och 4 framspelningar, Dowell med 5 mål och 3 framspelningar samt Ramsey med 3 mål och 3 framspelningar. Pukki var igång för Finland i EM-kvalet och är alltid hyperfarlig. I mötet på Bramall Lane i höstas var undertecknad på plats och såg med egna ögon hur effektiv just Pukki är. 



De 10 senaste matcherna mellan lagen på Carrow Road:

2019-12-08.  Norwich- Sheffield United 1-2
2019-01-26.  Norwich- Sheffield United 2-2
2018-01-20.  Norwich- Sheffield United 1-2
2010-12-28.  Norwich- Sheffield United 4-2
2008-09-20.  Norwich- Sheffield United 1-0
2007-12-08.  Norwich- Sheffield United 1-0
2006-03-18.  Norwich- Sheffield United 2-1
2004-12-31.  Norwich- Sheffield United 1-0
2002-09-07.  Norwich- Sheffield United 2-3
2002-02-03.  Norwich- Sheffield United 2-1

Statistik.    10.    3.    1.     6.     13-17


Up The Blades 


UTB 

Ola Paulsson 2023-03-28 09:42:27
Author

Fler artiklar om Sheffield U