2023-03-04 16:00

AFC Wimbledon - Mansfield

Inför svenskafansmötet AFC Wimbledon-Mansfield
För the Stags väntar nu ett svenskafansmöte borta mot AFC Wimbledon.

Inför svenskafansmötet AFC Wimbledon-Mansfield

För the Stags väntar nu ett svenskafansmöte borta mot AFC Wimbledon.

Februari månad var i stort sett lyckosam för the Stags - med enda plumpen en 2-5-förlust hemma mot ett för dagen bättre Salford City förra helgen. Före den matchen tog the Stags två solklara trepoängare på främmande mark, 4-0 mot Carlisle och 2-0 mot Tranmere i nämnd ordning medan laget inledde februari med en dramatisk övertidskvittering till 1-1 mot Bradford City inför närmare 19000. Mellan bortamatcherna besegrades ett förbättrat Gillingham (jämfört med i höstas) med 2-0 på hemmaplan.

Poängutdelningen är desto starkare med tanke på att the Stags har flera tongivande spelare på skadelistan, hela åtta ordinarie senast. Då har andra klivit fram, och det rejält. Tänker nyförvärven Alfie Kilgour från Bristol Rovers och Davis Keillor-Dunn, senast i Burton men förra säsongen med 16 nätkänningar från mittfältet för Oldham, en av dessa mot the Stags för snart ett år sedan.

Dessa två spelare har gjort mycket bra ifrån sig sedan ankomsten till Stagslandet.

Nu väntar ett svenskafansmöte borta mot AFC Wimbledon, som endast vunnit en av sina tio senaste ligamatcher. Men det var hemma mot Stockport med matchens enda mål i slutet av januari. Lägg därtill fem kryss. Senast en 2-3-förlust hemma mot Stevenage häromkvällen. Och AFC Wimbledon ligger strax under mitten.

I höstas ledde AFC Wimbledon i Mansfield med 2-0 efter en dryg kvart men the Stags vände till 5-2-seger med fem olika målskyttar.

I League Two har lagen mötts tre säsonger tidigare, samt två i Conference National i början av 2010-talet.

En av ligamatcherna går till historien som en bragdmatch. Datum: 20 december 2014 borta. Grov utvisning på en stagsspelare redan efter 30 minuters spel. Ledningsmål av Vadaine Oliver i början av andra halvlek, som blev matchens enda. Detta också tack vare målvakten Dimitar Evtimov, som då fick högsta betyget 10 på Stagsnet. Insats jämförbar med en bortamatch i Cambridge i september 2003.

Senast the Stags spelade borta mot AFC Wimbledon var den 16 januari 2016, då AFC Wimbledon vann med 3-1. Exakt på samma datum 2010 spelades första matchen någonsin mellan lagen. Då vann AFC Wimbledon hemma med 2-0. Och endast vid ett tillfälle har lagen spelat mållöst. Den 14 december 2013 borta var det målvakten för AFC Wimbledon, Ross Worner, som svarade för en insats värdig betyg 10. Utan detta hade the Stags då vunnit med klara siffror.

Dessa spelare har representerat båda klubbarna: Shane Smeltz, Adam Barrett, Ryan Sweeney, Alfie Potter, Anthony Hartigan, Luke O'Neill, Ollie Palmer.

Avspark kl 16:00 svensk tid.

Stagsred - Svantesvante.bernhard@outlook.com2023-03-04 07:06:01
Author

Fler artiklar om Mansfield