Stamford Bridge, 2024-05-05 15:00

Chelsea - West Ham
5 - 0

Inför Chelsea-West Ham: Avsluta med flaggan i topp

Inför Chelsea-West Ham: Avsluta med flaggan i topp

Det ser inte ut att bli något Europaspel nästa säsong för West Ham. Men Chelsea, som står för motståndet under söndagen, har fortfarande chansen. Vore det inte lite kul att förstöra festen för våra stadsrivaler?

Det är bråda dagar för West Ham i säsongsavslutningen. 

Jakten på en ersättare till Moyes är i full gång, och samtidigt har det rapporterats om att det (återigen) är full fejd mellan just David Moyes och Tim Steidten, teknisk direktör som leder jakten på ersättaren.

Det mesta av fokuset just nu ligger alltså på just nästa säsong, och man verkar ha förlikat sig med att det inte blir något Europaspel nästa säsong.

Men det är trots allt tre matcher kvar att spela, och jag hoppas att vi kan avsluta säsongen med flaggan i topp. Inte bara för att få lite pigg och fräsch luft under vingarna in i nästa säsong, utan även för att ge Moyes det avsked han förtjänar. Jag ska erkänna att jag inte alltid har stått bakom honom, snarare tvärtom. Men den glädje han gett oss under flera års tid, där det hela fick toppas med en internationell titel, förtjänar att uppmärksammas. Han ska ha det största av tack för vart han tagit den här klubben, och tar plats som en av de största tränarna vi har haft.

Men även om vi inte har något vidare att spela för på söndag, så har våra motståndare Chelsea det. Ëfter vinsten mot Tottenham tidigare i veckan lever nu drömmen om att få återvända till Europaspelet nästa säsoong för "The Blues". Och hade jag varit spelare i West Ham hade det varit tillräckligt med motivation för att gå ut och ge allt.

Chansen att få förstöra just den drömmen för ett av Englands största lag, med en trupp fylld av miljardspelare, på deras hemmaplan, tycker i alla fall jag att man ska ta vara på.

Men det kommer krävas en hel del. West Hams form fortsätter, trots krysset mot Liverpool senast, att vara mycket svajig och de dåliga prestationerna duggar tätare än de bra. En vinst i ligan sedan den andra mars vittnar om ett lag som har slut på energi. Kanske kan man kraftsamla under avslutningen, men det kommer att sitta hårt inne. 

West Ham åker till Stamford Bridge med en mindre mittbackskris, där Nayef Aguerd defiitivt kommer att saknas medan Dinos Mavropanos har en liten chans att komma till spel. I övrigt ska det inte finnas några vidare frågetecken, och i offensiva led lär vi få se samma uppställning som vanligt. 

Jag har inte gett upp på förhand, och jag hoppas att vi kan avsluta säsongen med flaggan i topp. 

COYI!

Kasper Ljungström2024-05-04 16:10:00
Author

Fler artiklar om West Ham