Adams Park, 2024-03-02 16:00

Wycombe - Barnsley

Inför Wycombe-Barnsley

Inför Wycombe-Barnsley

Ska Barnsleys fina bortaform hålla i sig?

Jag kan ju inte hjälpa att notera att både Derby och Bolton förlorade i veckan. Det innebär ju att vi i allra grad är med i kampen om andraplatsen, som innebär uppflyttning till The Championship.

Formtabellen är det heller inget fel på, en andraplats i ligan bakom Leyton Orient när man ser till de tio senaste matcherna, det är riktigt bra jobbat.





Och om man tittar på svårighetsgraden på de inblandade lagens kvarvarande matcher, så ser det också gynnsamt ut. I alla fall på pappret.






Som supporter är det ju ok att spekulera lite, men jag hoppas och förutsätter att det inte är något som spelarna sysselsätter sig med. ”En match i taget” beskrivs ju ofta som en floskel, men jag håller inte med, och skulle till och med vilja bryta ner det ännu mer.
När jag spelade, i och för sig på en betydligt lägre nivå än detta. Då pratade vi mycket om ”nästa”. Nästa närkamp ska vinnas, nästa passning ska vara bra, nästa avslut ska vara på mål, och så vidare.
Med andra ord, fokusera på det som du kan påverka. Tabellen är egentligen helt ointressant, om lagen runt om kring dig vinner eller förlorar, likaså.
Även matchen mot toppkonkurrenten Bolton på tisdag, fullständigt ointressant. Ja i alla fall fram tills slutsignalen i matchen mot Wycombe har ljudit.
Jag tror det är precis så som Niell Collins Barnsley försöker tänka, det är i alla fall det intrycket som man får när man lyssnar på Niell Collins presskonferenser. Han verkar väldigt ödmjuk inför uppgiften, och gör vad han kan för att spelarna ska vara det också. Kan han lyckas bibehålla den attityden så kan det här bli en riktigt kul vår.

Och nu gör vi som spelarna, fokuserar på en match i taget, och närmast på tur för Barnsley att möta är Wycombe Wanderers.

Wycombe är definitivt inget lätt lag att möta. De spelar kanske inte den mest avancerade fotbollen, rakast möjliga vägen mot motståndarnas mål, vilket medför att det blir en hel del långbollar.
De är också riktigt vassa på fasta situationer.
Formen är helt okej, 2 vinster, 1 oavgjord och 2 förluster på sina fem senaste.
Och då måste man också ha med sig att fyra av de matcherna har varit mot topplagen, Bolton, Peterborough, Stevenage och Oxford.

Bästa målskytten heter Luke Leathy, och har gjort 8 mål. Om jag inte har helt fel så spelar han som yttermittfältare/wing back. Det gör ju målskörden ännu mer imponerande.


När lagen möttes på Oakwell i höstas så vann Barnsley med 1-0, men det satt riktigt hårt inne. Cosgrove gjorde matchens enda mål på övertid, och det var ett mycket märkligt mål.
Wycombes målvakt Stryjek stod och maskade, Cosgrove satte press och utdelade i samband med det, en minimal knuff.
Styjek gick i backen som om han hade blivit skjuten av en sniper på läktaren, och tappade dessutom bollen.
En förvånad Cosgrove tackade, tog emot och kunde sedan enkelt rulla in bollen i det tomma målet.
Wycombe protesterade högljutt för att Stryjek inte fick någon frispark, samtidigt så vidhåller jag fortfarande att domarens modiga beslut att fria, det var helt korrekt.
Sök gärna på Youtube om du vill se situationen och bilda dig en egen uppfattning.


När det kommer till Barnsley så finns det inga nya skador att rapportera om. Vi kommer med samma lag som vi har gjort under de senaste veckorna.
Som jag ser det så finns det egentligen endast en position som jag är lite osäker på, när det kommer till morgondagens startelva.
Kommer McAtee eller Cosgrove få starta bredvid Devante Cole i anfallet?
Jag skulle tro att det blir Cosgrove, tack vare hans fysik. Wycombe har starka och storväxta försvarare, hade jag varit Niell Collins så hade jag valt Cosgrove som kan matcha dem i höjdduellerna.


Mitt tips: Senast lagen möttes så var det ingen underhållande match. Wycombe kom till Oakwell för att få med sig en poäng, och spelade ett väldigt tight försvarsspel.
Enligt vad jag har hört så anfaller de med betydligt mer folk när de spelar hemma. Det kan nog bli en underhållande match imorgon med en del mål. Jag tror att Barnsley vinner med 3-1.

Wycombe- Barnsley

Matchstart: Lördag kl 16

Visas på: Ifollow Barnsley

Trolig startelva 3-5-2

Roberts
de Gevigney, Pines, Earl
Williams, Phillips, Connell, Kane, Cadden
Cole, Cosgrove

You Reds !!

 

Tony Karlssonbolantony@hotmail.com2024-03-01 15:03:57
Author

Fler artiklar om Barnsley