Jackson reflekterar ärligt över sin säsong hittills
Vad ligger målsaldot på när säsongen är slut?

Jackson reflekterar ärligt över sin säsong hittills

Nicolas Jackson nickade in 1-0 mot Brentford i lördags och utökade sitt målsaldo till elva i alla tävlingar. Senegalesen har reflekterat över sin utveckling sedan han anslöt till klubben.

Under sin första säsong i England har den senegalesiska forwarden hjälpt Chelsea ta sig till final i ligacupen och stått för några riktigt fina prestationer, inte minst genom att göra ett hattrick mot Tottenham. 

Han har även spelat på andra positioner, till exempel på kanten, under Pochettinos ledning. Det har gett spelare som Cole Palmer möjligheten att spela längre fram.

Trots Jacksons fina form, med mål mot bland annat Aston Villa, Leeds och nyligen Brentford är lagets nummer 15 medveten om att han kan ännu bättre när han fortsätter att få erfarenhet av den engelska fotbollen.

– Det är inte för att jag missat mycket, reflekterar Jackson.

– För egen del borde jag ha gjort ännu mer men varje match försöker jag hjälpa laget vinna och hjälpa mina lagkamrater. Även mina lagkamrater har hjälpt mig mycket och jag vill vinna varje match, även om jag inte lyckas med målskyttet.

– Jag har missat många chanser. Jag borde ha gjort fler än elva mål, men för mig är det bara början. Jag börjar känna mig nöjd över livet i England och jag fortsätter jobba framåt. 

Jackson pekade även ut att laget utvecklas tillsammans.  Pochettinos mannar vill avsluta säsongen starkt och man är ännu kvar i FA Cupen och potentialen finns att klättra högre upp i PL-tabellen.
 
– Vi krigar alltid på till slut, tillägger han.

– Det sker långsamt eftersom vi är ett ungt lag och brist på erfarenhet finns bland målen vi släppt in.

– Vi försöker vara en förenad grupp och kämpa för varandra. Vi ser resultat för varje match som går och jag tror att vi kommer lyckas med något det här året.

Källa: chelseafc.com

Thomas EngstrandThomasE-31@hotmail.comtengstra2024-03-04 19:01:00
Author

Fler artiklar om Chelsea