Kalvin Phillips klar för West Ham

Kalvin Phillips klar för West Ham

West Ham lånar Kalvin Phillips av Man City.

Kalvin Phillips har lånats in resten av säsongen från Man City. 28 årige Phillips är en devensiv mittfältare. Engelsk landslagsman, han har hittills gjort 31 landskamper. Han har ofta spelat tillsamman med vår forne lagkapten Declan Rice på mittfältet i England. Sommaren 2022 lämnade han sin barndomsklubb Leeds och gick till Man City för ca £45 miljoner. Det har dock inte blivit så mycket speltid för Phillips i Man City som han önskat.

West Ham har en köpoption inbakat i lånedealen. Det har ryktats bl a ifrån transfergurun Fabrizio Romano att köpoptionen ligger på £40 miljoner. Om jag har fattat alla turer rätt så är den lånesumma som West Ham betalar inbakad i dessa £40 miljoner ifall man köper loss honom till sommaren. Det finns dock en del oklarheter om köpoptionen från andra källor. Det handlar främst om att West Ham inter sig ha råd med de summor som optionen handlar om till sommaren. West Ham uppges också betala hela hans lön under låneperioden.

Phillips kommer att bära nummer 11 på sin tröja. Han säger till whufc.com att han är väldigt glad och nöjd över att ha kommit till West Ham. Det har spekulerats i ett par år om att jag skulle komma till West Ham i och med att David Moyes velat ha mig till klubben. Så jag ser fram emot att spela för West Ham. Det är en fantastisk grupp spelare här i West Ham så jag ser verkligen fram emot att spela med dem och bidra med det jag kan.

David Moyes säger att han är väldigt nöjd över att Phillips anslutit till klubben. Har varit intresserad av Phillips under en längre tid så jag är väldigt glad över att han är här. Han kommer att öka kvaliteten och kampen om platserna på mitten.

Som West Ham supporter tycker jag att vi får in ett bra tillskott till spelartruppen. En duktig spelare som vi behöver på mitten. Det ökar också kampen om en plats i laget samt att vi är inte lika bräckliga om spelare blir skadade. Något vi verkligen fått se nu i januari. Sedan Rice lämnade och Edson Alvarez köptes in så har det egentligen bara varit Alvarez som man riktigt kan kalla som defensiv mittfältare. När han har varit borta så har vi varit kort om spelare som kunnat ersätta honom. Här kommer Phillips kunskaper bli en tillgång. Sedan får vi se om hur det blir till sommaren. Om han köps loss eller ej. Mycket bra dock att vi har honom med i truppen nu.

Mer läsning: https://www.whufc.com/news/west-ham-united-sign-england-international-kalvin-phillips-loan 
https://www.whufc.com/news/kalvin-phillips-first-interview 
https://www.whufc.com/news/tactical-versatility-and-leadership-qualities-kalvin-phillips-analysed 
https://www.whufc.com/news/kalvin-phillips-career-pictures 
https://www.whufc.com/news/seven-things-you-need-know-about-west-ham-uniteds-new-midfielder-kalvin-phillips 
En liten film om vem människan Kalvin Phillips är:  https://twitter.com/i/status/1750880362803208436

Varmt välkommen och stort lycka till Kalvin Phillips i West Ham
 

Arne Söderlund2024-01-26 15:37:00
Author

Fler artiklar om West Ham