Leicester - Norwich 3-1

Leicester gjorde jobbet på King Power Stadium och tog en viktig trepoängare i kampen om uppflyttning.

Det var vinst som krävdes från Enzo Marescas gäng och efter en tuffare period med resultat så kom nu en efterlängtad seger.

Norwich blev direkt i matchupptakten nedtryckta till egen planhalva, men kunde trots detta ta ledningen i matchen då Rävarna stod och sov i försvarsspelet. Bortalaget slog en snabb hörna. Gabriel Sara löpte in på främre stolpen och stötte in bollen. 0-1.

Det kändes nästan genom tv-rutan hur oron steg uppe på läktaren och själv satt man i soffan, tittade på live-tabellen och undrade hur vi hamnade här.

Leicester kom dock att visa prov på vilja och mentalitet när man trots ett tufft baklängesmål fortsatte pressa ett lågt stående Norwich.

Övertaget gav resultat och i den 33:e minuten kvitterade Kiernan Dewsbury-Hall till 1-1 efter en fin assist från Stephy Mavididi.

De två engelsmännen kom sedan att bli huvudrollsinnehavare även i den andra halvleken. Denna gången ombytta roller, assist via KDH och avslutet placerades vid bortre stolpen av Mavididi. 2-1!

Det svängde fram och tillbaka några gånger under matchens slutskede och därför kändes det extra bra när Jamie Vardy kunde lägga in 3-1 i den 93:e minuten.

En seger vi förtjänade och en seger vi verkligen var i behov av.

Leicester tog sig upp i en temporär serieledning innan Ipswich några timmar senare besegrade Southampton. Även Leeds tog sig om i tabellen efter deras seger under lördagseftermiddagen. Leicester däremot med en match mindre spelad än både dessa konkurrenterna.

Sju omgångar återstår. På lördag kommer Birmingham på besök till KP.