Lincoln City FC - Barnsley
0 - 0

Mållöst mellan Lincoln och Barnsley

0-0 kändes som ett rättvist resultat i en väldigt chansfattig match.

Ja denna matchen går definitivt inte till historien för sitt höga underhållsvärde. Visst om man håller på Lincoln eller Barnsley så var det ju i alla fall lite spänning även om jag också beklagade mig stundtals över spelet hemma i soffan. Men om någon som är neutral hade satt på denna matchen för att titta som ren underhållning så kan jag bara beklaga, de två timmarna får du aldrig tillbaka.

Lincoln spelade kompakt och pressade hårt stundtals, Barnsley försökte inledningsvis spela sig igenom pressen men tappade då bollen farligt ett par gånger. Därför blev det mycket att man spelade långt, ofta helt utan adress. När Lincoln valde att inte pressa så lyckades Barnsley hålla bollen på marken, men då blev det mest pass i sidled.
Har nog aldrig antecknat så få målchanser i mitt block under en match förut, men den första halvleken skulle i alla fall bjuda på två stycken, en för vardera lag.
I den 34:e minuten skulle Herbie Kane få ett kanonläge något slumpartat. Jordan Williams tog sig runt på högerkanten och slog in ett lågt, hårt inlägg mot den första stolpen. På vägen in träffade bollen en häl på en försvarare och hamnade därför perfekt för Kane vid straffpunkten. Herbie valde att avsluta på kraft men han fick alldeles för mycket fot under bollen så den flög dryga metern över Wrights ribba i Lincolnmålet.
Lincoln skulle komma betydligt närmare på sin chans 12 minuter senare. På en högerhörna slagen av Lasse Sörensen så nådde Paudie O`Connor högst och nickade i ribban.

Lincoln hade den farligaste målchansen och Barnsley hade mer av bollen(61-39%) i den första halvleken.

Halvtid 0-0

Det såg ändå lite bättre ut i inledningen av den andra, efter 51 minuter var det kaos i Lincolns straffområde efter en frispark slagen av Luca Connell. Men ingen Barnsleyspelare lyckades få iväg något avslut mot målet. Faktum är det skulle dröja ända fram till minut 88 innan Barnsley lyckades få iväg ett skott på mål. Men Wright behövde inte anstränga sig överdrivet då heller, för att fånga in Luke Thomas skott från distans.
Lincoln kändes nöjda med en poäng i den andra halvleken. Man tog tid på sig vid inkast och insparkar. Helt förståeligt, de hade inte mycket mer att spela för än att försöka bibehålla sin fina hemma statistik. Endast en förlust hemma på Sincil Bank Stadium i ligan denna säsongen. Riktigt imponerande, och hade de bara lyckats vinna lite fler än 6 av dem så hade Lincoln mycket väl kunnat vara ett lag för playoff. Istället har hela 14 hemmamatcher slutat oavgjort.
Så Barnsley var ändå laget som försökte i slutet av matchen, och i den 94:e minuten så är det också nära att man får utdelning. Liam Kitching lyfte in från vänster, Bobby Thomas hann fram med huvudet före målvakt Wright, men han fick inte riktigt träff så bollen flög i en båge och landade på nättaket.
Men 0-0 var både rättvist och ett passande resultat i denna matchen sett till vilken fotboll de båda lagen bjöd på. Tyvärr vann alla tre lagen som Barnsley har före sig i tabellen. Ett svårt läge att kunna nå topp 2 känns nu efter igår mer eller mindre omöjligt. Men positivt är i alla fall att poängen betydde att Barnsley är klara för playoff. Riktigt bra gjort med 4 omgångar kvar att spela och speciellt med tanke på att vi tappade flera nyckelspelare i somras.

Lincoln-Barnsley  0-0

Publik: 8715 varav ca 1700 kom från Barnsley