Noelle Maritz lämnar Arsenal

Noelle Maritz lämnar Arsenal

Arsenals Noelle Maritz har lämnat klubben för en övergång till Aston Villa, meddelar båda klubbarna.

Arsenals nyligen tagna beslut att förstärka truppen inför säsongen 23/24 genom att signera fem nya spelare – Russo, Codina, Ilestedt, Lacasse och Cooney-Cross – har placerat klubben i en knepig situation. Den ökade truppstyrkan till 25 spelare har genast utlöst spekulationer om vilka som kan komma att lämna klubben under januarifönstret.

Först ut är schweiziska Noelle Maritz, som lämnar Arsenal för en övergång till Aston Villa. Sedan hennes ankomst från Wolfsburg 2020 har Maritz spelat en nyckelroll i Arsenals trupp. Hon har varit särskilt framstående i en-mot-en-situationer och har konsekvent presterat på en hög nivå vecka efter vecka. Trots hennes prestation har Maritz dessvärre tillbringat stora delar av den nyligen påbörjade säsongen på sidlinjen. Katie McCabe, den kraftfulla irländska spelaren, har tagit över högerbackspositionen trots att hennes skicklighet ligger främst på mittfältet. Maritz övergång har nu väckt spekulationer om eventuella nyförvärv för att ersätta henne och möjligtvis flytta upp McCabe till en mer offensiv position.

Ett av de främsta alternativen för Arsenal är den amerikanska försvararen Emily Fox, som tidigare spelade för North Carolina Courage i NWSL föregående säsong. Att knyta Fox till klubben skulle fylla det tomrum som Maritz lämnar efter sin övergång till Aston Villa och ge Arsenal ytterligare defensiv styrka. Denna potentiella förändring i försvaret öppnar upp för nya strategiska möjligheter, inklusive att flytta upp McCabe i en mer offensiv roll på planen. 

 

Thea Hedbergtheahedbeerg@hotmail.comtheahedbeerg2024-01-06 12:20:00
Author

Fler artiklar om Arsenal