Nottingham Forest anmäler domare till PGMOL

Nottingham Forest anmäler domare till PGMOL

Nottingham Forest har skickat in en anmälan till PGMOL(Professional Game Match Officials Limited), gällande domare Robert Jones

Nottingham Forest har skickat en skrivelse till PGMOLS Chef Howard Webb, för att kräva att Rob Jones stängs av från att döma deras matcher framöver. 

Anledningen är det felaktiga andra  gula kort, som Willy Boly fick i 3-2 förlusten mot Bournemouth

Webb har erkänt att utvisningen var felaktig, men enligt reglerna så kan inte situationen bedömas av VAR. Det är enbart när en spelare får ett direkt rött kort, som en granskning kan utföras.

Detta är andra gången som klubben lämnar in klagomål mot domare Jones.



När the Tricky Trees i september förlorade med 3-2 på bortaplan mot Manchester United, så fick de ta emot två kontroversiella beslut. 

Det första en tveksam frilägesutvisning på Joe Worrall, och det andra en mycket tveksam straffspark i slutminuterna för hemmalaget. 

Domare i matchen var Stuart Attwell, som tog hjälp av VAR vid båda tillfällena. Han fick stöd av Robert Jones som satt huvudansvarig för att granska aktuella incidenter – VAR(Video Assistant Referee). 

Därför har de röda brevledes begärt att slippa den aktuella rättsskiparen i fortsättningen.
 

Jan Gustafsson@janne25guss2023-12-27 16:57:00
Author

Fler artiklar om Nottingham

Nottingham Forest besegrar Liverpool med 1-0 på Anfield, efter en taktisk triumf för Nuno Espirito Santo. Sammandrag/Spelarbetyg