Nottingham Forest besegrade Bristol City på Straffar i fjärde omgången av FA-cupen

Omspelsmatchen mellan Nottingham Forest och Bristol City slutade 1-1 efter förlängning, och fick avgöras på straffar. Stor matchhjälte blev målvakten Matt Turner i hemmalaget.

Hittade tyvärr ingen live sändning av matchen, utan plockar från LiveScore Matchrapport.

Nottingham Forest lyckades till slut besegra Bristol City, men det krävdes både förlängning och straffar, innan laget kunde avancera till femte omgången av FA-cupen.

Tränaren Nuno Espírito Santo  gjorde hela åtta byten i startelvan, gentemot den oavgjorda matchen mot Bournemouth.

När de röda redan tog ledningen efter åtta minuter, så trodde nog många att hemmalaget skulle visa vem som var bäst. Det var lånet från Milan Divock Origis första strut för klubben.

Det blev snabbt uppenbart att championship laget inte tänkte ge upp hur lätt som helst, när de redan sex minuter senare kvitterade.

Om man ser till matchen som helhet, så hade bortalaget de hetaste målchanserna.

Den största anledningen att resultatet 1-1 stod sig, var vår hårt kritiserade målvakt Matt Turner. Som gjorde ett antal bra räddningar och såg till att hålla laget kvar i matchen.

Ett par byten av Tricky Trees i andra halvlek jämnade ut spelet, men inget av lagen lyckades avgöra under ordinarie tid.

I förlängningen var båda kombattanterna nära att avgöra, och de sista tio minuterna tryckte The Robins på för att få till segermålet. Återigen så klev Turner in och räddade oss, vilket säkert gladde vår tränare och före detta målvakt.

Som grädde på moset så räddade vår amerikanska hjälte den andra straffen, och Taiwo Awoniyi avgjorde i femte omgången.

Nästa motståndare blir de röda djävlarna från Manchester, som besöker det Världsberömda City Ground.

Jan Gustafsson@janne25guss2024-02-08 12:50:00

Fler artiklar om Nottingham

Nottingham Forest besegrar Liverpool med 1-0 på Anfield, efter en taktisk triumf för Nuno Espirito Santo. Sammandrag/Spelarbetyg