Officiellt: Estevao Willian klar för Chelsea
Estevão Willian i Palmeiras tröja.

Officiellt: Estevao Willian klar för Chelsea

17-årige brasilianaren Estevao Willian är klar för Chelsea FC, meddelar nu klubben. Den unge yttern har gjort succé i hemlandet och ses nu som ett av de stora löftena i Sydamerika. Nu bekräftar klubben övergången, men han slutar inte förrän nästa sommar, då han stannar i moderklubben Palmeiras ett år till.

– 17-åringen har redan byggt ett starkt rykte i sydamerika som en av de mest spännande talangerna runt om med sina skickliga dribblingar och elektriska fart, som skapar stora problem för många försvar under sin första säsong i seniorfotbollen, skriver klubben i presentationen.

Denna säsong har varit första året då han fullt ut spelat i seniorlaget och har redan blivit en av de bästa för det brasilianska storlaget, Palmeiras, där han gjort två mål och två assist på tio matcher i ligan. han har även nätat i Copa libertadores och Copa do Brasil.

Klubben meddelar också att Estevao inte ansluter direkt till Chelsea. På grund av regleringar kan inte tonåringen ansluta till truppen förrän han fyller 18 år. Men det verkar även som att yttern får stanna ett halvår till innan man åker över Atlanten och hamnar i London. 

Den välkände transfer-specialisten menar att Chelsea betalar hela €34m direkt för yttern, med €6m add-ons beroende på hans matcher med Palmeiras, €17m add-ons beroende på hur många säsonger han gör i Chelsea och €4m add-ons som är svåra att nå. 
Kontraktet som Estevao skriver på ska sträcka sig till 2033, alltså nio år långt.

Källor:

Chelsea.com
Fabrizio Romano



 

Nils OlinNilsOlin012024-06-22 17:38:00
Author

Fler artiklar om Chelsea