Premier League i halvtid - Wolverhampton: "Verkar äntligen ha hittat rätt"
Wolverhampton körde över Liverpool i den senaste omgången. Och kanske är det så att laget har börjat hitta rätt nu, lagom till andra halvan av säsongen.

Premier League i halvtid - Wolverhampton: "Verkar äntligen ha hittat rätt"

Halva säsongen är avklarad, ett januarifönster är stängt. Nu summerar vi hösten och blickar framåt mot andra halvan av säsongen.

Wolverhampton tippades elva av Premier League-skribenterna på SvenskaFans. Men efter drygt halva säsongen ligger Wolves farligt nära nedflyttning. Magnus Bengtsson på Wolvesredaktionen svarar på våra frågor om lagets framfart under hösten.

Ni ligger på en femtondeplats efter drygt halva säsongen, men har samtidigt bara två poäng ner till nedflyttning. Hur är känslan efter halva säsongen?
- Just nu är känslan bra, men sett till helheten är ju första halvan av säsongen usel. Fast någonstans var väl vårt bedrövligt tråkiga spel och uteblivna poängskörd bra, för nu verkar vi äntligen ha rättat till de fel som funnits ett bra tag och vi har en ny manager. Hade liksom varit värre att ligga 12:a med 25 poäng med samma manager och lag som i höstas. Faktiskt. Nu är känslan att vi är på väg uppåt.

När vi snackades vid i höstas sa du att det var ett "halvfärdigt lagbygge". 177 miljoner euro senare... är du nöjd?
- 177 milj euro? Aha, det är den siffran från Transfermarkt när det gäller transferkostnader. Tror väl inte den är så hög i praktiken och det finns ju massa kreativ bokföring och långa kontrakt i bakgrunden som gör att kostnaderna smetas ut över tid. Sedan har vi ju sålt en del spelare också. Och glöm inte att vi kört stålbad två säsonger i rad, utan negativt transfernetto, och nu när Financial Fair Play-reglerna inte hindrade oss från att värva så gjorde vi så. Men som svar på frågan om jag är nöjd:  Nja, jo, i stort sett. Hade väl hellre sett att vi värvat ett par britter till istället för att som nu vara tvungna att avyttra 4-5 utländska spelare i sommar på grund att vi då har alldeles för många när flera av dom blir seniorer istället för "U21-spelare som inte räknas". Men kortsiktigt har vi förstärkt exakt där vi behövde förstärka och det går ju inte klaga på.


Gonçalo Guedes blev kortvarig i Wolverhampton.

Hur har nyförvärven skött sig?
- De vi gjorde i somras blev ju till viss del fel. Nye Sasa, som jag till och med glömt efternamnet på, skadade sig redan i debutens första halvlek och är borta resten av säsongen. Guedes visade sig kass och är redan väck.  Medan de vi fått in i vinterfönstret gått bättre, med t ex den andra ytterligheten i helgen när nye Dawson dundrade in en balja i taket på Liverpool efter 12 minuter av sin debut.  

Vad kan du berätta om januarivärvningarna?
- De nya ger truppen en bättre balans. Kanske de har spelet för lite för att man skall kunna berätta så mycket om dom, men den unge brassen Joao Gomes låter spännande. Verkar vara lite av en elak Kanté och motståndarna kommer nog inte gilla att möta honom.

Vem är säsongens flopp hittills?
- Sett till säsongen fram till VM så är väl svaret "alla", men måste man välja ut en som floppat sett till kapacitet och rykte så är det ju Adama Traore. Men han såg bättre ut senast, så vi slutar väl inte hoppas på att återfår formen från för ett par år sedan.
 


Och säsongens mest positiva överraskning?
-  Spontant tänker jag "Diego Costa", men det är mer för att jag hade så enormt låga förväntningar på honom. Trodde vi hade plockat in en halvfet donkey, men han höll ju nästan PL-klass och var under en tid den ende i laget som visade lite attityd och fick igång publiken.  Kul att han varit hos oss, även om det blev noll i alla kolumner.   Fast enbart sett till prestation så säger jag Podence. Trodde han var slut, men 5 mål i ett defensivt lag på 1316 minuters speltid är bannemej starkt.

Avslutningsvis: blicka framåt mot omgång 38. Var tror du ni hamnar och vem står som ligasegrare?
- Wolves kan såklart fortfarande åka ur, även om vi är i en positiv trend just nu, men jag tror nog vi landar någonstans runt plats 12-14. Vi har kvaliteterna för att klättra lite till. Tror inte Arsenal är tillräckligt bra för att hålla hela säsongen, Man C verkar vara lika mätta som Liverpool och ger bort för många poäng, så kanske outsidern Manchester U råkar vinna i år. Säger att dom vinner.

TV: Wolves presenterar Diego Costa i mäktig presentationsvideo

Henrik Örtenvik2023-02-07 18:27:00
Author

Fler artiklar om England