Rooneys facit: Nio poäng av 39 möjliga
Wayne Rooneys managerperiod har hittills varit ett totalt fiasko.

Rooneys facit: Nio poäng av 39 möjliga

Wayne Rooney har på 13 matcher som manager för Birmingham City bara lyckats skrapa ihop nio poäng av 39 möjliga. Det är i nivå med vad klubbens hittills sämste manager, Gianfranco Zola, åstadkom 2016-2017. Kan ägarna acceptera detta?

Birmingham Citys hemmamatch på St Andrew’s mot Stoke City var en bedrövlig match. Att 17-årige Romelle Donovan kom in i andra halvlek och blev i mitt tycke matchens lirare säger allt om de andra spelarna som gjorde några av sina sämsta matcher någonsin.

Marc Roberts slog en frispark direkt på en Stoke-spelare som kunde utnyttja situationen och göra mål. Lagkaptenen Dion Sanderson spelade virrigt hela matchen igenom. Juninho Bacuna kunde inte fylla upp vad avstängde Krystian Bielik kan göra på mittfältet. Och den inbytte Oliver Burke presterar ju definitivt ingenting annat än att missa chanser, inte undra på att han har varit en spelare som bara haft korta kontrakt med en mängd olika klubbar.

När Donovan kom in i andra halvlek då vi låg under med 0-3 så såg allting blekt ut. Men Donovan lyckades gjuta lite liv i Blues-formationen och passade fram till Jay Stansfields reduceringsmål.

Nu har Wayne Rooney varit manager för Birmingham City i 13 matcher. Han har bara lyckats skrapa hop  nio poäng av 39 möjliga. Matchfacit: två vinster, tre oavgjorda, åtta förluster.

Om vi jämför med Gianfranco Zola i säsongen 2016-2017, så hade han efter 13 matcher precis samma resultat: nio poäng av 39 möjliga. Sedan lyckades han bara få klubben att ta fyra ytterligare poäng innan han sparkades efter 22 matcher.

Birmingham har halkat ner i Championship från en sjätteplats när Rooney tog över till en 19:e plats. Vi har visserligen sju poängs försprång till Queen’s Park Rangers som ligger på nedflyttningsplats men det är inte mycket att förlita sig på.

Birminghams ägare måste nu allvarligt överväga om Wayne Rooney kan fortsätta som manager, alternativt ge honom en ny chans genom att ta in nya spelare i januarifönstret. Men det brukar vara lättare sagt än gjort.

KRO
 

Jan Hökerberg2023-12-28 19:24:00
Author

Fler artiklar om Birmingham