Stoke - WBA
2 - 2

Säsongens bästa insats när Stoke hämtade upp tvåmålsunderläge
André Vidigal gjorde sitt första mål sedan Boxing Day.

Stoke stod för säsongens bästa insats när man hämtade upp 0-2 till 2-2 hemma mot West Bromwich. Därmed har man fortsatt fyra poäng ned till nedflyttningsplatserna med fem matcher kvar.

Steven Schumacher gjorde flera förändringar i startelvan efter att “bara” tagit en poäng hemma mot Huddersfield förra veckan. Burger, Baker, Léris och Ennis ersattes av Stevens, Haksabanovic, Manhoef och Mmaee.

Stoke gick ut och imponerade stort under den första halvleken. Man hade en bra intensitet i försvarsspelet men var också ovanligt tålmodiga i uppspelsfasen vilket gav offensiven ett lyft. Den offensiva kvartetten Haksabanovic, Bae, Manhoef och Mmaee bidrog också med betydligt mer kreativitet än vad Léris och Ennis brukar göra. Det enda som saknades var effektiviteten. Under de första 20 minuterna hade Haksabanovic två- och Manhoef ett jätteläge att ge Stoke ledningen, men istället gjorde West Bromwich 0-1 i den 26:e minuten vilket kändes otroligt typiskt. Men, till mångas förvåning, fortsatte Stoke dominera och skapade ytterligare chanser. Enda Stevens fick på ett rungande skott som gick precis utanför och Mmaee hade ett lurigt avslut när målvakten Palmer var ute på halvdistans, men det blev inga fler mål i första halvlek.

Stoke inledde inte lika sprudlande i den andra halvleken utan det var en ganska avvaktande matchbild. Men i den 57:e minuten kom West Bromwich-yttern Thomas-Asante förbi på vänsterkanten och sköt ett lågt inspel som Iversen styrde rätt i gapet på Jed Wallace som gjorde 0-2. Déjà vu-känslan var total hos Stoke supportrarna men laget höjde sig tack vare fina inhopp av Burger, Campbell och Vidigal. I den 68:e minuten kom också reduceringen när Manhoef kombinerade sig fram på högerkanten och sköt in sitt första mål i Stoke-tröjan. Tio minuter senare fick Stoke straff efter att Yann M’Vila sparkat Campbell i ansiktet. Stokes bästa målskytt André Vidigal stegade fram, sköt en svag straff men satte returen i mål. Det var Vidigals första mål sedan Boxing Day. Tillslut var det ändå nära ett antiklimax när West Bromwich-inhopparen Andreas Weimann fick ett jätteläge på tilläggstid men slutresultatet blev 2-2.