Sheffield United- Sunderland 2-1
Sander Berge och Sheffield United vann med 2-1 mot Sunderland och klättrade därmed upp till en 4: e plats i tabellen.

Sheffield United vann mot Sunderland och klättrade därmed upp till 4: e plats i tabellen! Matchens lirare var helt klart Anel Ahmedhodzic med ett mål och en framspelning.

En ny spännande match utspelade sig ikväll på Bramall Lane. Över 28000 åskådare på plats och många av dem var även Sunderland-fans gjorde detta till en fin inramning. Matchen började med att bortalaget tog initiativet och skapade lite småchanser långt utifrån. Redan i den 2: a minuten sköt Gooch ett bra skott som målvakten Foderingham räddade fint. Några minuter senare hade Gooch ännu ett inlägg som inte resulterade i något. Sheffield United kom upp i den 10: e minuten genom ett skott av Brewster som gick högt över målet. I den 15: e minuten var Gooch framme igen. Dock räddade Foderingham detta inlägg ganska enkelt.

I den 19: e minuten hade Stewart ett skott utanför målet för Sunderland. Efter detta tog hemmalaget över spelet och skapade fler chanser. Man märkte att The Blades började att trycka på. I den 30: e minuten hade Brewster ännu ett skott som målvakten räddade snyggt. I minuten efter detta kom McAtee loss utanför straffområdet men Neil i Sunderland hann ikapp och drog ner anfallaren. Solklar utvisning! Detta vände matchen till hemmalagets favör. Två minuter senare i den 33: e minuten hade Sheffield United en hörna. Hörnan letade sig in till Ahmedhodzic som hoppade högst och nickade snyggt in ledningsmålet för Sheffield United. Ahmedhodzic första mål för Sheffield United, härligt! Nu märktes det att hemmalaget hade fått upp farten och i den 36: e minuten var Ahmedhodzic framme igen och sköt ett skott som målvakten räddade genom att tippa bollen åt sidan. I den sista minuten av halvleken hade Baldock ett skott som blockerades av bortalagets försvar. 1-0 till The Blades i paus.

Den andra halvleken hann knappt börja innan Ahmedhodzic tog sig in i straffområdet och väl där så spelade han snyggt fram Max Lowe som enkelt sköt in 2-0 till Sheffield United i den 47: e minuten. Några minuter senare hade Egan en nick som gick utanför. Mitt i denna press från hemmalaget kontrade Sunderland och tog till vara på en miss i hemmalagets försvar. Gooch kom igenom och lobbade snyggt in  reduceringen till 2-1 i den 55: e minuten. Efter detta hade Sunderland en 5-10 minuter då man försökte pressa på och hitta en kvittering. Man lyckades inte med detta utan istället var hemmalaget nära att utöka sin ledning när Berges skott gick i stolpen i den 69: e minuten. Några minuter senare hade den inbytte McBurnie ett skott som målvakten räddade och i den 84: e minuten sköt Norwood ett riktigt bra skott som målvakten tippade åt sidan. Hemmalaget kontrollerade resten av matchen och vann rättvist. Segern kunde varit större men det är alltid skönt med en seger. Segern innebär att Sheffield United nu klättrar upp till en 4: e plats i tabellen med bara två poäng upp till Blackburn som idag förlorade med 3-0 på bortaplan mot Reading. En riktig toppmatch väntar. Idag var Ahmedhodzic helt grym och han har verkligen imponerat sedan han kom till Bramall Lane. Inte minst samarbetet med Berge fungerade perfekt ikväll.

En spännande vecka fortsätter på lördag. I natt sover undertecknad med ett leende på läpparna efter att Sheffield United redan i den 4: e omgången är på plats nummer 4. Underbart!