Spelarbetyg: Sheffield United 1 Nottingham Forest 3

Nottingham Forest vinner måste matchen mot degraderade Sheffield United med 3-1, efter mål av Ryan Yates och två gånger Callum Hudson-Odoi

Nottingham Forest ökar avståndet till Luton Town med tre poäng, efter vinsten på Bramall Lane.

De röda startade ganska trögt, och släppte till en hel del målchanser i första halvlek. Det kom inte så överraskande att hemmalaget tog ledningen i den sjuttonde minuten på en straff av Ben Brereton Diaz(tidigare akademi spelare i Forest). Ett olyckligt försvarsspel av Gonzalo Montiel, och straffskytten faller i straffområdet.

The Tricky Trees kvitterade tio minuter senare genom Callum Hudson-Odoi, sedan Morgan Gibbs-White och Danilo samarbetade och hittade vår ytter till vänster. Ett patenterat avslut av den före detta Chelsea liraren, och en curl till höger om målvakten.

The Blades ökade på trycket mot bortalaget, som med tur och skicklighet lyckades freda sig. Vår eminenta mittback Murillo räddade målet från påhälsning, och sedan två fantom räddningar av Matz Sels.

De röda lyckades reda ut stormen, och var ytterst nära att ta ledningen genom Chris Wood. Ett fint inspel av Gibbs-White och vår centerforward satte nicken i ribban.

Halvtid: Sheffield United - Nottingham Forest 1-1

En betydligt bättre andra halvlek av bortalaget, och efter sex minuter kommer ett fint inlägg från Anthony Elanga hittar Willy Bolys huvud. Hans nick hamnar precis framför en omarkerad Ryan Yates, som krutar på för kung och fosterland rakt i nätet. Det måste varit en underbar känsla för vår kapten, att få göra sitt första Premier League mål någonsin. Dessutom att bana väg för sin moderklubb, som han tillhört sedan åtta års ålder.

Matchens lirare Hudson-Odoi träffade stolpen runt sextionde, men bara två minuter senare gjorde han sitt andra för dagen fram till 3-1 för Garbaldis.

Det kändes som att luften gick ur hemmalaget, och Forest kunde ganska enkelt kontrollera tillställningen.

Sheffields mittback Anel Ahmedhodzic( tidigare akademi spelare i Forest)fick sitt andra gula kort, och fick lämna planen. Som en liten parantes ska nämnas ytterligare två som tillhört de röda Ben Osborn och Jack Robinson.

Slutresultat: Sheffield United - Nottingham Forest 1-3

Spelarbetyg: 0 Helt osynlig 1 Nej men seriöst, kan du spela fotboll? * 2 Exceptionellt dålig * 3 Dålig * 4 Inte upp till standard * 5 Utgångspunkten * 6 Det var ganska bra * 7 En solid prestation * 8 Nu kan vi snacka fotboll * 9 En riktigt klass spelare * 10 En på miljonen

Fler artiklar om Nottingham

Nottingham Forest besegrar Liverpool med 1-0 på Anfield, efter en taktisk triumf för Nuno Espirito Santo. Sammandrag/Spelarbetyg