Sterling besviken efter poängtappet
Trots två mål från sterling fick Chelsea endast med sig ett poäng.

Sterling besviken efter poängtappet

Gårdagens tvåmålsskytt delade sin frustration efter att laget inte lyckats få med sig tre poäng mot Nottingham Forest. Han har fortfarande siktet på att ge supportrarna ett positivt avslut på säsongen.

Senast vår ytter var skriven i målprotokollet var på nyårsdagen när vi mötte samma motstånd som under gårdagen, då hemma på Stamford Bridge där matchen slutade 1-1.

Sterlings två mål gav oss en 2-1 ledning efter att vi varit i underläge. Ledningen skulle inte bevaras länge, 4 minuter efter ytterns andra skulle hemmalaget kvittera, vilket även skulle bli slutresultatet. Resultatet lämnade våran nummer 17 i frustration i och med att vi tog oss tillbaka efter underläge i första halvlek men lyckades ändå inte hålla ut till slutsignal.

— Vi gjorde det svårt för oss själva att släppa in ett tidigt mål, som vi även gjort i några av våra senaste matcher, säger Sterling till klubbens officiella hemsida.

— Det är lite svårt när man ligger under med 1-0 men vi försökte hålla oss positiva och lyckades få in ett kvitteringsmål och även ledningsmålet. Återigen släpper vi in ett slarvigt mål därefter. Det är en besvikelse att ha en 2-1-ledning och sedan inte vinna matchen. Vi ville få med oss tre poäng och bygga vidare efter förra veckans resultat, så vi är besvikna över att inte göra det. Dessa matcher är sådana vi behöver vinna och få med oss tre poäng från, det är något vi får lära oss av.

— Vi slutade inte kämpa när vi hamnade i underläge. Det är svårt apropå de resultat vi har haft under tidigare veckor, men det visar den professionalism vi har. Vi fortsätter kämpa och försöker avsluta säsongen på bästa möjliga sätt, säger våran nummer 17.

— Så det är något som vi i slutändan är besvikna över att vi inte lyckas vinna, men det var också viktigt att se till att vi inte förlorade.

På frågan om sin egen prestation berättade Sterling att han var glad över att hitta nätet med sina två mål och förklarade att han känner sig mer bekväm under de senaste veckorna i sin mest välbekanta roll på vänsterkanten.

Kungsblått har nu tre matcher kvar innan slutet av säsongen 2022/23, med våra vanliga mål om en topp fyra-placering och som nu ligger utanför vår räckvidd. Sterling insisterar på att Chelsea fortfarande har mål att uppnå i den aktuella säsongen, främst bland dem är att skicka iväg supportrarna till sommaren men en positiv känsla inför en nystart för säsongen 2023/24.

— Vi vill avsluta säsongen på ett positivt sätt genom att få med oss bra resultat. Det är där vi behöver vara professionella, fortsätta att bygga vidare och hålla oss positiva till slutet av säsongen, bara gå ut och försöka hitta momentum. Innan vi går in i en ny säsong så vill vi avsluta denna på ett bra sätt, säger Sterling.

Anton Aldén2023-05-14 12:56:00
Author

Fler artiklar om Chelsea