Torsdagskollen (nr 36): Takeover? Ja, nej eller kanske?
Frustrerande för Chris Wilder och ibland vill man bara dra mössan över huvudet på sig i frustration. Det eventuella ägarbytet drar ut på tiden och detta hindrar planeringen inför nästa säsong.

Torsdagskollen (nr 36): Takeover? Ja, nej eller kanske?

Många rykten och väldigt lite sipprar ut kring informationen om en eventuell ny ägare för Sheffield United. Processen är frustrerande eftersom rekryteringen av nya spelare blir försenad.

Torsdagskollen är här igen och idag reflekterar redaktionen kring den process som uppges pågå när det gäller en eventuell ny ägare av Sheffield United.

Inte mycket information sipprar ut från Bramall Lane dessa dagar. Vi har fått reda på att Max Lowe har gått till den andra delen av stan inför nästa säsong. Vi har också hört att Ben Osborn inte skulle få fortsatt förtroende i klubben eftersom de eventuella nya ägare inte ville ha honom kvar. Det är många frågetecken just nu. Detta vet vi: ett amerikanskt konsortium reste för några veckor sedan över till England och Sheffield. De har lämnat in sina uppgifter till EFL som nu håller på att kontrollera företaget. Företaget ska som tidigare nämnt var ett "tech"-företag från Kalifornien i USA och vid första tanken kring detta så låter det bra. Ett amerikanskt företag kan vara lättare att samarbeta med på grund av de likheter som finns mellan Storbritannien och USA. Vi slipper eventuella tvivelaktiga skillnader om hur man bedriver en verksamhet. Självklart önskar man att detta är ett företag som vill satsa på Bramall Lane och Sheffield United i framtiden och ta det sista steget och kunna etablera sig i Premier League. Vi ser klubbar som etablerat sig i Premier League under senare år genom bra ägare. Titta på klubbar som Brighton, Fulham, Crystal Palace och Brentford. Sheffield United som klubb är större än dessa klubbar med en stor fanbase både i Sheffield och stora delar av Yorkshire. Förhoppningen är att detta konsortium tycker att det är rätt läge att köpa klubben nu då laget behöver en total nystart och kanske priset passar företaget bättre än för ett år sedan. Vem vet? Det är många frågetecken just nu.

Sålänge ägarprövningen hos EFL pågår så går det inte att köpa eller låna in nya spelare. Självklart är detta frustrerande för Chris Wilder som gärna hade velat komma igång med att få en trupp redo för både försäsongen samt den efterkommande 24/25-säsongen. Eftersom laget har tappat många spelare vars kontrakt gått ut samt att man är beredda att sälja vissa spelare så kommer Wilder och Sheffield United behöva fylla på med nya spelare nästa säsong. Chris Wilder har sagt att den här sommaren är den viktigaste på länge. Naturligtvis är det då inte bra om frågan kring vem som ska äga klubben nästa säsong drar ut på tiden. I värsta fall drar ägarfrågan ut på tiden och Wilder får slänga ihop ett lag i augusti vilket kommer påverka nästa säsong negativt. I bästa fall löses ägarfrågan under de närmaste veckorna och Chris Wilder får chansen att på allvar plocka in spelare tillsammans med de nya ägarna.

Känslan glider alltmer mot det första scenariot och som Blades-supporter är man van vid att det ofta går långsamt när det gäller spelar-rekryteringar på Bramall Lane under gångna somrar. Varför skulle det gå snabbare den här gången? Jag hoppas redaktionen har fel på den frågan och att det börjar hända saker. 
 

Vad som än händer med ägarfrågorna så kommer i alla fall spelprogrammet för nästa säsong ut i nästa vecka och självklart redovisar redaktionen detta i nästa torsdagskoll. 

Redaktionen vill önska alla läsare en Glad Midsommar!

Torsdagskollen är som sagt tillbaka nästa torsdag och vem vet kanske det mot förmodan börjar hända saker på Bramall Lane igen? Tills dess kollar vi EM! Kommer fotbollen hem till England denna sommar? Kanske, kanske en viss Bellingham fixar det?

Up The Blades 

UTB 

Ola Paulsson 2024-06-20 10:00:00
Author

Fler artiklar om Sheffield U