Torsdagskollen (nr 38): Adjö Egan, försäsongen inledd på Shirecliffe!
John Egan har lämnat Sheffield United! Ett stort tack! På bilden syns han efter att ha gjort sitt andra mål i matchen mot Hull på bortaplan hösten 2021.

Torsdagskollen (nr 38): Adjö Egan, försäsongen inledd på Shirecliffe!

Egan har lämnat The Blades och redaktionen kollar på träning på Shirecliffe!

Torsdagskollen är här och vi har nu kommit in i juli månad och därmed har säsongen 24/25 officiellt börjat. Den inleddes i veckan på Shirecliffe och självklart är ju truppen enormt långt ifrån att vara klar inför 24/25.

Redaktionen noterade att spelare som Hamer, de Souza, Grbic, Robinson, Norrington-Davies, Arblaster, Osula, Brooks, Sachdev och Curtis var närvarande i alla fall. Många ungdomar var med och truppen kommer ju behöva förstärkas rejält innan augusti-fönstret stänger. Som redaktionen tidigare nämnt pågår ju en kontroll av det konsortium från USA som vill köpa klubben och under den tiden får man inte köpa spelare. Redaktionen hoppas situationen löser sig snarast så att klubben har ett lag till nästa säsong. En spelare som inte var med var Ahmedhodzic som fick ytterligare en veckas ledighet då han hade landslagsspel med Bosnien-Hercegovina tidigare. 

Träningen var aktiv och framförallt fick ju de yngsta spelarna uppmärksamhet. Dessa var mycket motiverade och klubben hoppas ju att flera av dem ska kunna få spela och lyckas i Championship. Både Chris Wilder och hans ständige assistent Alan Knill såg laddade ut inför en ny spännande uppgift. Det ska ju sägas att detta är en stor utmaning och förhoppningsvis kan Wilder och Knill lyckas vända den negativa upplevelsen från förra säsongen till en säsong av mer positiv karaktär. Redaktionen tror dock att vi behöver både augusti-fönstret samt fönstret i januari för att kunna hitta alla nya positioner. Detta är verkligen ett generationsskifte utan dess like under min tid som supporter och den tiden sträcker sig tillbaka till 1990.

Under förra helgen kom också nyheten att John Egan lämnar klubben. Egan var verkligen med om de stora åren med flera uppflyttningar samt en 9: e plats i Premier League 2019/20. Ett stort tack till den före detta lagkaptenen som guidade The Blades till Premier League. En gigant som var grymt säker i försvarsspelet vilket bidrog till att Sheffield United återigen kunde spela på högsta nivå i England. Under flera säsonger var han aldrig skadad och spelade oerhört mycket fotboll både i Sheffield United och i det irländska landslaget. Nu har han tackat för sig på klubbens hemsida och redaktionen vet inte vart han verkar på väg. Det ryktas om Nottingham Forest! Ett stort tack John Egan! Once a Blade, always a Blade. 

En annan spelare som lämnat Sheffield United är Ben Osborn. I veckan blev han klar för Derby County. Redaktionen önskar honom lycka till i framtiden! 

Torsdagskollen är tillbaka nästa torsdag och då börjar vi kolla på träningsmatcherna som kör i gång.

Up The Blades 

UTB 

Ola Paulsson 2024-07-04 08:00:00
Author

Fler artiklar om Sheffield U