2022-10-29 16:00

Norwich - Stoke
3 - 1

Tredje raka förlusten för Stoke

Det var med en riktig mardrömsvecka i bagaget som Stoke begav sig till Norwich och Carrow Road i hopp om att få med sig en poäng. Men det slutade med en 3-1 förlust efter ett tröstmål av Nick Powell.

Stoke tvingades till två ändringar i startelvan då Campbell var sjuk och Sterling dragit på sig en mindre skada. Istället fick Clarke och Brown bilda en helt ny högerkant. Dessutom ändrade Alex Neil balansen på mittfältet en aning när han flyttade fram Baker i banan och lät Laurent spela ensam sittande mittfältare.

Det var en jämn första halvlek där tog sig till en del farliga ytor, men flera gånger satte dålig beslutsfattning stopp för de riktigt heta målchanserna. Stoke skulle ha haft en straff i mitten av halvleken när Fosu tunnlade Hanley som i sin tur bjöd på en väldigt klumpig tackling. I den 38:e minuten tog Norwich ledningen istället efter att Baker tappat boll, Pukki vänt ut och in på Wilmot och Aaron Ramsey skjutit in returen på finländarens skott. En käftsmäll för Stoke som har ett mindre smickrande facit de senaste säsongerna när motståndarna gör första målet. Sedan starten på förra säsongen har Stoke släppt in det första målet totalt 28 gånger, och på de matcherna har man endast skrapat ihop 10 poäng (en vinst och sju oavgjorda). Stoke hade ett bra läge att kvittera i slutet på halvleken när Fosu spelade fram Brown på bortre stolpen som inte kom över bollen tillräckligt utan nickade istället över.

Brown hade ännu ett läge i den andra halvleken när han sköt i gaveln från ganska snäv vinkel. Den bästa chansen hade dock inhoppande Powell när Fosu återigen utmanade på vänsterkanten och hittade Powell som, helt solo, bara skulle nicka in bollen i det öppna målet men fick istället på en fruktansvärt dålig nick som gick högt över. Två minuter senare gjorde istället Ramsey sitt andra mål för matchen efter att ha kombinerat med Pukki. Försvarsspelet från framför allt Morgan Fox var svagt men avslutet var inte heller otagbart för Bursik även fast det kom snabbt. Stoke började slarva efter 2-0-målet och Norwich radade upp chanser innan Gabriel Sara gjorde 3-0 i den 77:e minuten. Stoke fick in ett tröstmål på tilläggstid när Delap spelade fram Powell som dunkade in sitt första mål för säsongen.

Anfallsspelet fortsätter att gäcka Stoke som återigen hade mest boll, vilket Norwich inte är särskilt vana vid på Carrow Road, men man har svårt att omvandla det till målchanser. Man har inte marginalerna med sig just nu. Hade Fosu fått sin straff i första halvlek och Powell satt sin nick hade man mycket väl kunnat få med sig poäng. På onsdag väntar bortamatch mot Wigan som sjunker som en sten i tabellen för tillfället. En otroligt viktig match där tre poäng måste ses som ett krav.