Vår tid är nu

Vår tid är nu

I januari började vi drömma på allvar. I februari tvivlade vi en aning. Vacklade av vemod för ett ögonblick innan vi återfick kontrollen över färdvägen. I mars slutade vi drömma och började tro. Tro på att våren faktiskt är vår. För att det bara måste bli så. 

När Erling Håland borrade in det avgörande målet i hemmamötet med City för en månad sedan var det bara ännu en i raden av käftsmällar. Förlusten i seriefinalen hade följt nederlaget mot Everton och domarskandalen mot Brentford. En poäng av nio möjliga och flera bärande spelare uppvisade en allt mer sviktande form eller drogs med skadekänningar. Jag var nog inte ensam i min eskalerande oro under den här perioden. Var säsongen som hade lovat så oerhört gott plötsligt påväg att fullständigt rasa samman? 

Vi hade varit med om det tidigare. Allt för många gånger. Spelår med potential utan produkt. Vi har sett många upplagor av Arsenal med större rutin vika ned sig för betydligt mindre. Hur skulle ligans yngsta spelargrupp bemöta motvinden? Hur skulle en alltjämt oerfaren manager hantera situationen? Fem raka segrar besvarade båda frågorna. Full fart framåt var det gemensamma svaret. En rasande resning till reaktion. Marginalerna har varit minimala. Emi Martinez underbart underhållande bakhuvud här. Reiss Nelsons vanvettiga vänsterdoja där. Det har varit på bekostnad av såväl stämband som sinnesfrid men det har varit fullständigt fantastiskt att få följa med. 

Samtidigt som vintern har återvänt har vi tillsammans vrålat in våren. Den som är vår för att det bara måste vara så. Den här säsongen har innehållit för många oförglömliga ögonblick. För många makalösa matcher. Den har varit för alldeles fin alldeles för länge för att vi ska behöva minnas den som nästan eller nära. Jag tror på det här. Jag tror att du tror på det här. Jag vet att vi har ett lag som tror på det här. Även när andra tvivlar. Elva omgångar återstår av slutsträckan. Leandro Trossard talade om elva cupfinaler mellan mars och målgången i maj. Ord som vi är bekanta med sedan tidigare men de väger tyngre den här gången. Den här våren. Den som tillhör oss. För att vi vägrar acceptera motsatsen.



 

TV: Arsenal tog enkel seger i derbyt mot Fulham

Ola Regen@Ola_Regen2023-03-13 18:57:00
Author

Fler artiklar om Arsenal