Veckans Liverpool: Dubbla matcher, nyförvärv och trupputtagning

Veckans Liverpool: Dubbla matcher, nyförvärv och trupputtagning

En händelserik Liverpool-vecka närmar sig sitt slut och redaktionen ger er härmed veckans...

...nyförvärv
Precis som Jurgen Klopp hade hintat om en knapp vecka tidigare blev det trots allt en mittfältsvärvning för Liverpool under transferfönstrets slutskede. Mittfältaren som anslöt är Arthur Melo och vi hittar honom senast i Turin och Juventus. Brassen ansluter på lån i ett år, där en köpoption runt dryga 30 miljoner pund dessutom ingår för Liverpools del. Ifall den här lånesejouren skulle bli en riktig succe, finns det alltså möjlighet att göra affären permanent nästa sommar för en, relativt, billig peng. Han fick spendera gårdagens derby på bänken, men med tanke på det skadedrabbade mittfältet blir jag inte förvånad om han alldeles strax slängs in i hetluften.

...4 poäng
Dubbla matcher gällde för Liverpool denna vecka och det resulterade i 4 inspelade poäng. Den första matchen gick av stapeln under onsdagskvällen, där Alexander Isak och hans Newcastle gästade Anfield. Svensken kunde ge gästerna en ledning, men efter mål av Roberto Firmino och Fabio Carvalho fick Newcastle åka hem utan att kunna inkassera några poäng från kvällens drabbning. Men det satt långt inne. Det förlösande ledningsmålet kom när klockan stod på 98’, signerat den unge Fabio Carvhalo.

Sedan var det dags för Mersysidederby mot ärkerivalen Everton. När domaren satte pipan i munnen och signalerade för att matchen var färdigspelad, fick bägge lagen från staden dela på poängen. Trots mängder av målchanser från båda hållen, slutade matchen mållös och det var väl mer eller mindre rättvist, sett till matchbilden

...mittfälts-konstellation
Det var nog många (inklusive undertecknad) som höjde rejält på ögonbrynen när startelvan till gårdagens derby släpptes. Fabinho var väl mer eller mindre självskriven i sin klassiska defensiva roll, men framför honom huserade talangerna Harvey Elliiot och Fabio Carvalho. Duktiga och talangfulla spelare, men att inkludera bägge två gav mittfältet en helt ny offensiv dynamik. Iallafall på pappret. På planen såg det kanske inte lika smickrande ut som man kunnat föreställa sig. Ingen större skugga ska falla över de två talangerna, men Jurgen Klopp tog en chansning och den föll inte väl ut, tyvärr.

...trupputtagning
Liverpools lista på spelare som är tillgängliga för spel under höstens gruppspel i Champions League är spikad. De stora utropstecknena som listan innehöll, eller snarare inte innehöll, var väl att den saknade mittfältarna Alex Oxlade Chamberlain och Naby Keita. Den förstnämnda vet vi redan under försäsongen drogs med en skada som skulle hålla i sig ett bra tag in på hösten. Även Naby Keita vet vi för tillfället finns på skadelistan. I och med att VM hålls i november-december detta år, kommer alla matcher att spelas före VM. Därför är väl inte dessa herrars frånvaro särskilt underlig, då man antagligen kalkylerar med att duon inte kommer kunna vara helt återställd innan VM. Utöver det innehöll inte truppen några vidare överraskningar. Det ska även tilläggas att vissa spelare inte står registrerade i truppen, men ändå är tillgängliga på grund av "homegrown" regler, exempelvis Harvey Elliot och Curtis Jones.
Vill man se hela listan hänvisar jag er hit, UEFA:s hemsida.

Edvin Karlsson2022-09-04 21:09:00
Author

Fler artiklar om Liverpool