Bordeaux fjärde nyförvärv: Anel Ahmedhodzic

Bordeaux fjärde nyförvärv: Anel Ahmedhodzic

MFF-backen sista pusselbiten när FCGB ska förstärka sin defensiv.

Efter att säkrat Marcelo, som just brutit sitt kontrakt med Lyon, värvade les Girondins i helgen två spelare. Det handlade då om defensiva mittfältarna Josuha Guilavogui (Wolfsburg) och Danylo Ignatenko (Sjachtar Donetsk). Den sistnämnde dök upp lite från ingenstans.

För att slutföra vad som utlovats, två centrala mittfältare och två mittbackar, till ligans sämsta försvar så saknades en pjäs.

Det såg länge ut att bli en inlåning av Manchester United-spelaren Phil Jones. Klubbarna var överens om ett korttidslån, men övergången blev aldrig av. Enligt flera källor i Bordeaux därför att Jones inte fick några garantier om speltid.

Plan B, Andreas Maxsø (Bröndby), var ett stickspår – även om klubbarna ska ha varit överens där också. I stället plockar FC Girondins de Bordeaux in Malmö-backen Anel Ahmedhodzic. Svenskbosniern flög ner till staden under måndagen och är nu klar.

Det handlar om ett lån med en utköpsklausul som i princip är obligatorisk till sommaren. Priset ligger kring fyra miljoner euro. Fransk media uppger att FCGB konkurrerade med flera europeiska toppklubbar, men att trolig speltid ska ha varit en avgörande faktor i slutänden.

Därmed har Bordeaux på en vecka lyckats byta ut sitt mittförsvar. Koscielny har brutit kontraktet som spelare, även om han blir kvar i en ny roll för att ”agera som ambassadör för klubben internationellt”. Mexer ser till slut ut att acceptera ett av de två bud som inkommit från turkiska klubbar, även om det inte är officiellt än.

Med Marcelo som tänkt ankare och veteran i backlinjen har klubben då tre mittbackar kvar – och en plats i startelvan för Ahmedhodzic, Gregersen eller Medioub. Mycket talar för att Anel kommer att få sin chans snabbt.

Med Marcelo-Ahmedhodzic i försvaret bakom Onana och Guilavogui på mittfältet är i alla fall tanken att Bordeaux sämsta försvarsspel i modern tid ska förvandlas till ett obehagligt minne under våren. Tre av fyra har bytts ut i januari – Onana dök upp i augusti.

***

Otávio, som nu ersätts av Guilavogui, har under kvällen lämnat för Atlético Mineiro, efter att Bordeaux meddelat att man är överens med sin brasilianska motpart. Det handlar om ett lån till juni 2022, då mittfältarens kontrakt går ut.

Josh Maja lånas ut till Stoke City, med utköpsklaul, för resten av säsongen.

Lopes och Lopez (ägare och sportchef) nybygge börjar äntligen ta form.


 

John Cederblad2022-01-31 23:40:00

Fler artiklar om Bordeaux