Stade Saint-Symphorien, 2021-01-06 19:00

Metz - Bordeaux
0 - 0

”Hopplös ursäkt till fotbollsmatch”
Jean-Louis Gassets Bordeaux höll nollan för tionde gången, men...

”Hopplös ursäkt till fotbollsmatch”

Mållöst mellan ett skadedrabbat Metz och Bordeaux utan Ben Arfa.

Det var länge en hopplös ursäkt till fotbollsmatch. Någonstans sitter säkert två assisterande tränare med ansvar för försvarsarbetet och är nöjda. Vi andra kastade bort en dryg timme av våra liv.

Bordeaux utan lårskadade Ben Arfa hade boll men saknade allt som liknande kreativitet. Metz slog inlägg men hade ingen i straffområdet. Lägg därtill en av Ligue 1:s mest hopplöst visselpipsglada spelfördröjare till domare, Anthony Gautier, och det blev en första timme att förtränga.

Ja, det blev sedan aningen bättre – först för oss med Bordeaux-ögon. Tränare Gasset tappade nämligen tålamodet och hade gjort alla fem byten redan efter 70 minuter. Bland annat försvann alla fyra offensiva spelare tillbaka till bänken.

Förståeligt, men dumdristigt skulle det visa sig. Zerkane drog baksida lår med sju minuter kvar. Alla byten var gjorda och Bordeaux hade bara tio spelare.

Att les Girondins avslutade med en spelare mindre dock märktes aldrig. Metz hade ingen ordning på fötterna. Istället fick De Préville ett fint kontringsläge på övertid. Men det här var ju en 0-0-match på alla sätt, så avslutet var misslyckat.

Trevligt att få se Koscielny och Kalu tillbaka på planen. Båda kommer att behövas under våren. Det är väl allt vi tar med oss i dag.

***

Metz – Bordeaux 0-0 (0-0)

Bordeaux: Costil – Sabaly, Baysse, Pablo (Koscielny, 56), Benito – Otávio, Basic – Oudin (Kalu, 71), Adli (Zerkane, 56), Hwang (De Préville, 71) – Maja (Briand, 70).

LÄNK

John Cederblad2021-01-06 20:55:00

Fler artiklar om Bordeaux