Maksimir, 2023-09-21 21:00

Dinamo Zagreb - Astana

Inför Dinamo - Astana: kärt återbesök

Inför Dinamo - Astana: kärt återbesök

Regerande mästare kliver in för första gången i Uefa Conference League och är därmed den första klubben från Kroatien att delta i turneringen. Premiären startar sent på torsdag och blått förväntas snygga till Uefa klubb koefficienten men även rankingen för inhemska ligan. Vad vore fotbollen i Kroatien utan Dinamo?

Föregående helg avslutades fantastiskt med en stabil seger mot bottenlaget Slaven Belupo (3-0). Petkovic visade igen att han i dagsläget är ligans bästa spelare och Gabriel Vidovic storspelade i sin debut för Dinamo. Segern kröntes med ett dröminhopp av Arijan Ademi, legendaren var tillbaka i klubben efter sex månaders vistelse i Kinas ”Superliga”.

Vi pustar ut i slutet av Q3, men samtidigt har det varit en hemsk augusti månad i den blåa salongen på grund av misslyckande i CL kvalet, Biscan fick lämna tränarposten och försäljningar av storstjärnorna Livakovic, Ivanusec och Sutalo var ett hårt nederlag för klubben. Inte nog med det så blev det kräftgång i ligapremiären mot Hajduk (0-1). Ytterligare poängtapp mot HNK Gorica (0-0) drog igång skriveriet i kroatiska media som dömde ut Dinamo efter fem spelade omgångar att nu var det äntligen tid för Hajduk att kliva upp på tronen.

Som så många gånger förr visar det sig att den mentala styrkan är en nyckelroll för framgångar. Tränarbytet blev klockren träff, Jakirovic påminner mycket om Bjelica stilen där han kräver krigarinställning på planen och föredrar spelare med attityd. En del i spelet behöver finslipas, men redan nu har man vunnit vissa nyckelmatcher mot toppkonkurrenterna i ligan och med en match mindre spelad är Dinamo två poäng bakom Hajduk.

Med detta sagt så är Dinamos krigare mer än förbereda inför Astana, en klubb som man utklassade på stadion Maksimir med hela 4-0 i CL kvalet sen två månader tillbaka och höjdpunkterna kan ni se nedan i länken. Visst nu kan vi leta efter ursäkter genom att säga att Luka Ivanusec som gjorde hattrick mot Astana inte finns kvar i klubben men dagsformen hos Dinamo med en het Petkovic talar för en tredje raka seger på torsdag kväll.

Dinamo-Astana <---------- CL kvalet höjdpunkter

Jakirovic valde att lämna Emreli och Moharrami på bänken mot Slaven Belupo, men nämnda spelare kanske får chansen från start med tanke på rotationer som händer från match till match. Man hoppas speciellt på Moharrami som gjorde en kanonmatch mot Astana i somras men även att flera spelare får chans från start för att hålla igång den positiva stämningen och dom positiva resultaten.

Nevistic MV – Moharrami HB, Ljubicic VB, Peric MB, Sutalo MB – Misic CM, Bulat CM, Baturina OM – Emreli VY, Vidovic HY, Petkovic CF

Datum: 21/9
Tid: 21:00
Plats: stadion Maksimir (Zagreb)
Domare: Raczkowski (Polen)
Tips: 2-0 (Emreli, Petkovic)
 

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2023-09-21 09:33:08
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb