Inför Grenoble - Bordeaux: Vi hade i alla fall tur med spelschemat
Tidigare långtidsskadade Elis borde vara redo för en startplats.

Inför Grenoble - Bordeaux: Vi hade i alla fall tur med spelschemat

Les Girondins har flyt på planen. i kulisserna är det fortfarande stökigt.

Vi har redan nått den fjärde omgången av Ligue 2 den här för les Girondins så kaotiska sommaren 2022. Stökig utanför planen ska sägas. På gräsmattan går det bättre.

Efter att DNGC, av olympiska kommittén, i princip tvingats godkänna Bordeaux för spel i andradivisionen 72 timmar inför premiären har samma instans slagit tillbaka och lagt nya restriktioner på klubben som enligt alla andra i princip är på grön kvist. Det innebär i korthet att inga nyförvärv får presenteras innan man gjort sig av med några tunga löneposter.

FCGB har nu fyra klara spelare som inte får spela. Det handlar om tre fjärdedelar av den tänkta backlinjen (Barbet, N’Simba och Michelin) och vår nye förstemålvakt Jonas Lössl. De två förstnämnda har tränat med klubben sedan början av juni.

Att Hwang saknas i matchtruppen den här gången betyder förhoppningsvis att en försäljning är nära. Bara det borde lösa de flesta knutarna.

***

På planen går det desto bättre. Lite för att vi i alla fall hade tur med spelschemat. Tippade mitten- och bottenlag har stått för motståndet. Mycket därför att ungdomarna bjuder på den energi och spelglädje vi saknat i flera säsonger.

”Baby-Bordeaux” lutar sig mot förra säsongens U19-lag + ett par veteraner likt Fransergio. Startelvan de tre första omgångarna har haft en medelålder på 21 år.

Efter det första krysset har de marinblå ordnat två raka segrar vilket innebar delad serieledning inför helgens omgång. Långt över förväntan med materialet som nu finns att tillgå.

Allt strul till trots har vi fått se yttrar som Bakwa och Delaurier-Chaubet glänsa. Den ihoppusslade backlinjen har på något sätt klarat sig minst lika bra. Visst har det sett otajmat ut. Trots det är Bordeaux nu det enda lag i Ligue 2 som fortfarande inte släppt in något mål.

Mot måndagens motståndare Grenoble bör man även kunna starta med tidigare långtidsskadade Elis – en av förra säsongens få utropstecken. Det bör i så fall bli ett lyft. Detta mot ett hemmalag som lär göra allt för att glömma förra omgångens tunga 0-3-förlust mot Bastia.

Bordeaux reser till Grenoble med bara fyra försvarare - tremitt- och en högerback. Men man har också med sig två raka segrar i ryggen och en positiv känsla. Det är på tiden. Får tränare Guion ut ännu en stabil insats av gruppens lovande tonåringar?

Till nästa vecka hoppas vi att de flesta redan klara nyförvärven, och kanske några till, är med. So far so good, men det går nog inte att klämma ut så mycket mer ur en tunn trupp och ett lag byggt på ungdomsspelare.

***

Grenoble – Bordeaux: avspark 20:45 måndag 22 augusti.
 

John Cederblad2022-08-21 23:05:00

Fler artiklar om Bordeaux