Sillysvepet: Liverpool tar täten om Mbappé –  Messi pressas om nya kontraktet

Sillysvepet: Liverpool tar täten om Mbappé – Messi pressas om nya kontraktet

Lördagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

Liverpool i kontakt om Mbappé…
Premier League-klubben uppges ha kontaktat PSG om en potentiell värvning av Kylian Mbappé. Fransmannens kontrakt går ut nästa år och Liverpool har därför hört sig för hur mycket PSG skulle kräva för att sälja honom. De lär dock behöva sälja några spelare innan en värvning blir aktuell.
(Marca)

… medan Real tar ett steg tillbaka
Real Madrid verkar inte längre gå för fransmannen den här sommaren. Real sägs inte ha de ekonomiska resurser som krävs för att konkurrera om Mbappés namnteckning och väljer därför att backa ur en potentiell övergång.
(Cadena Ser)

Barcelona pressar Messi
Den katalanska storklubben ökar trycket på Lionel Messi att förlänga sitt kontrakt med FC Barcelona. Om fyra dagar går Messis kontrakt ut och Barcelona har erbjudit argentinaren ett tvåårsavtal – som behöver undertecknas snarast.
(BBC)

”United allt närmre Sancho”
En värvning av Jadon Sancho från Borussia Dortmund kan bli en realitet för Manchester United. Enligt senaste rön är United överens med spelaren och budet på 77,5 miljoner pund sägs vara tillräckligt för att Dortmund ska gå med på att släppa engelsmannen.
(Football Insider)

Juventus kräver 40 miljoner euro av Everton
Det handlar om turkiske mittbacken Merih Demiral. Juventus vill ivrigt få in kapital inför kommande säsongen. Utvecklingen följs av Everton, Roma och Atalanta.
(Tuttosport

Brighton förkastar Arsenals bud
Arsenal vill värva mittbacken Ben White men har fått sitt senaste bud förkastat av Brighton. Potters klubb kräver 50 miljoner pund – vilket är mer än Arsenal lyckats erbjuda hittills. Även PSG, Tottenham, Liverpool och Dortmund har kopplats ihop med White den här sommaren.
(The Sun)

Quaison till Saudiarabien?
Om några dagar tar Robin Quaisons kontrakt med Mainz slut. Landslagsspelaren söker efter en ny klubb och har tidigare kopplats ihop med en rad olika klubbar. Den senaste på listan är saudiarabiska Al-Ettifaq Club som sägs vara nära en övergång.
(Arriyadiya.com)

Juve ökar trycket på Locatelli
Efter gårdagens rykten om att Arsenal budar på Manuel Locatelli ska Juventus nu lägga in en ny växel för att locka Sassuolo-spelaren till Turin. Även Fiorentina-spelaren Dusan Vlahovic kan värvas av Juventus den här sommaren.
(Tuttosport)

Guardiola vill ha James
Manchester City har kopplats ihop med flertalet spelare den här sommaren. Den senaste på listan är Chelseas försvarare Reece James.
(The Athletic)

Gunners vill förlänga för Smith Rowe
Aston Villa har dykt upp som intressent för att köpa stortalangen Emile Smith Rowe. Det har satt fart på Arsenals ledning att få mittfältaren att stanna många år framöver. Smith Rowes nuvarande kontrakt går ut 2023.
(The Mirror)

Ajax måste dubbla erbjudandet
Steven Berghuis jagas av Ajax och Amsterdam-klubben har lagt ett bud på ytterspringaren. Budet ska ha varit på omkring 4 miljoner euro, men Feyenoord accepterar ingenting under 8 miljoner euro.
(De Telegraaf)

Nuno vill ha Coady till Spurs
Om portugisen tar över tränarrollen i Londonklubben vill han ha in Conor Coady från sin förra klubb, Wolves, till klubben. 
(Football Insider)

Villa redo att buda på Abraham
”Ett stort bud” ska ligga på bordet för Chelsea-strikern Tammy Abraham. Det är Aston Villa, som tidigare haft anfallaren på lån, som ska lägga budet. Fler klubbar än bara Villa är emellertid intresserade av Abrahams signatur.
(Mirror)

”Daka bekräftar Leicester-flytt”
Enligt Goal har Red Bull Salzburg-stjärnan Patson Daka själv bekräftat att en flytt till Leicester kommer att ske inom kort. Flytten blir av trots att klubbar som Tottenham och Liverpool visat sitt intresse för zambiern.
(Goal)

Southgate går mot nytt kontrakt
Det nuvarande kontraktet med det engelska landslaget går ut efter nästa års VM. Gareth Southgate förväntas dock förlänga det nuvarande avtalet då förtroendet för förbundskaptenen fortfarande finns.
(90 Min)

Marcos Alonso till Barcelona?
Chelseas ytterback Marcos Alonso står inte särskilt högt i rang i London-klubben och förväntas lämna. FC Barcelona, som kan låta Junior Firpo lämna, hoppas man kan locka till sig Alonso. Även Inter är intresserade av Alonsos namnteckning.
(Mundo Deportivo)

Ikone vill lämna Lille
Den 23-årige Jonathan Ikone spelade 37 matcher i Lilles framgångsrika guldresa under den gångna säsongen. Nu verkar anfallaren dock vilja lämna klubben sedan intresse från Borussia Dortmund och AC Milan dykt upp.
(Calciomercato)

Milan går för brasiliansk talang
Santos-stjärnan Kaio Jorge har en prislapp på omkring 10 miljoner euro. 19-åringen betraktas som en jättetalang och har attraherat intresse från AC Milan. Milano-klubben hoppas att brassen ansluter redan i sommar.
(Calciomercato)

LA Galaxy i samtal med Bale

Officiellt: Bülter lämnar Union
Efter två år i Union Berlin lämnar tysken Marius Bülter huvudstaden för spel i nyligen degraderade Schalke 04 framöver.
(Union Berlins hemsida)

”Benitez nära Everton”
Som vi rapporterade igår verkar Rafael Benitez vara på väg till Everton som ny manager. Enligt senaste rön ska en överenskommelse mellan klubben och huvudpersonen själv vara ganska nära nu.
(Daily Mail)

Officiellt: Bayern lånar ut Arp
Den 21-årige anfallaren Fiete Arp lånas ut av Bayern München för att den kommande säsongen spela 2. Bundesliga-fotboll i Holstein Kiel.
(Bayern Münchens hemsida)

Robben funderar över sin situation
Arjen Robben återvände ifjol till sin barndomsklubb FC Groningen men har haft begränsat med speltid på grund av skador. På Groningens hemsida kunde man under dagen läsa att framtiden för 37-åringen är oviss och yttern funderar över sin framtid.
(Groningens hemsida)

Mjällby i kontakt med Johnson
Sam Johnson kan vara på väg tillbaka till Allsvenskan. Den tidigare Djurgårdsspelaren är för närvarande kontraktslös men är just nu i samtal med Mjällby om ett kontrakt – någonting som sportchefen Hasse Larsson bekräftat.
(FotbollDirekt)

Sirius vill ha Hamad
Den 30-årige mittfältaren Jiloan Hamad kan även han vara på väg tillbaka till Allsvenskan. Han spelar just nu i kroatiska HNK Gorica men sitter på ett utgående kontrakt. Sirius ryktas vara sugen att plocka in Hamad på fri transfer.
(Uppsala Nya Tidning)

*** *** ***

Fredagens Sillysvep

SvenskaFans.com2021-06-26 18:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans