Officiellt: Marko Pjaca tillbaka i Dinamo!
Marko Pjaca, 2016

Officiellt: Marko Pjaca tillbaka i Dinamo!

Stor nyhet som alla supportrar i blått längtat efter är Marko Pjacas återkomst till Dinamo! Spelarövergången var säkrare än soluppgången, Pjaca tillhör den blåa familjen, styrelsen hörde supportrarnas rop och efter en stark säsong med HNK Rijeka lockade han Dinamos intresse.

Marko kommer närmast från Rijeka där han spelade totalt 31 matcher förra säsongen och stod för sju mål och fem assists. Mer intressant än korta sejouren i Rijeka är spelarens karriärgång som tog fel riktning efter första halvåret i Juventus.

Guldregn för Dinamo Zagreb när Pjaca värvades av italienska mästarna sommaren 2016 för nästan 30 miljoner euro och skulle spås en stor framtid. Spelaren knackade på dörren för en plats i Juventus startelva och spelstilen passade perfekt in i Juventus formation men utan tvekan ännu mer i kroatiska landslaget som nu hade Perisic och Pjaca på kanterna. Tyvärr gick allt snett efter en allvarlig korsbandsskada i en meningslös träningslandskamp på en sandig äng i Estland 2017. Efter skadan hittade spelaren aldrig tillbaka till den gamla formen och Juventus lånade ut Pjaca till flertal klubbar (Fiorentina, Genoa, Schalke, Anderlecht, Empoli och Torino).
 



Säsong 2023/2024 återvände en 28-årig Marko till kroatiska fotbollsligan och imponerade stundtals. Farten och bollkontrollen finns fortfarande där, kanske var det en återkomst till HNL som Marko behövde för att starta om? Som belöning kom spelaren med i kroatiska landslagstruppen för första gången sedan VM 2018 men fick dessvärre inga minuter under EM 2024 vilket kan anses märkligt med tanke på att Kroatien lider på offensiva positioner.

Vad Dinamo erbjuder Pjaca är ny dimension, mer utrymme, mer frihet och mindre press eftersom klubben redan har ett par spelare på samma position med tanke på att en lång Europa säsong väntar och ’Plavi’ kommer slåss om titlar på flera fronter i Kroatien. Utköpsklausulen blev aktiverad av Pjacas gamla kärlek strax efter schackrutornas tidiga uttåg i EM. Välkommen tillbaka!

Tidigare klubb: HNK Rijeka
Transfermarkt värde: 2.500 000€
Position: Vänster ytteranfallare
Värvades för: 1.500 000€
 

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2024-07-03 23:08:28
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!