Sillysvepet: Franskt bud på Bråtveit – Ny hemvändare till Blåvitt?

Sillysvepet: Franskt bud på Bråtveit – Ny hemvändare till Blåvitt?

Tisdagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

Ny hemvändare till Blåvitt?
Det pågår diskussioner mellan IFK Göteborg och Gustav Svensson. Blir han nästa hemvändare till Blåvitt?
(FotbollDirekt)

Franskt bud på Bråtveit
Djurgårdens Per Kristian Bråtveit som är utlånad till Groningen lockar till sig intresse från andra klubbar. Nu bekräftar Bosse Andersson att förhandlingar pågår med franska Ligue 2-klubben Nimes om målvakten.
(Sportbladet)

”PSG överens med Donnarumma”
Nu återstår bara läkarundersökning innan den italienske målvakten skriver under för fem år, med en årslön på 10 miljoner euro. Så vem ska stå i Paris nästa säsong: Navas eller Donnarumma?
(L’Equipe

... och trio jagar Keylor Navas
PSG-målvakten la ut ett meddelande på sociala medier som kan tolkas som missnöje mot klubbledningen. Med Donnarumma på ingång till Paris radar Milan, Juventus och Manchester United upp sig som möjliga nya klubbar om Navas vill flytta.
(Marca)

Prislapp satt på Trippier
Manchester United vill värva Kieran Trippier från Atlético de Madrid. För att ha någon chans att få till affären så behöver den engelska klubben hosta upp 35 miljoner euro.
(Mundo Deportivo)

Daka sugen på Liverpool
Ännu en målvakt. Salsburgs eftertraktade 22-åring, Patson Daka, är "mycket sugen" på Premier League och Liverpool. Kontakt uppges vara tagen och priset ska ligga på kring 20 miljoner euro.
(Football Insider)

Chelsea leder jakten på Grealish?
Efter de båda Manchester-klubbarna ger sig Chelsea in i leken. Jack Grealish prislapp ska vara satt kring 100 miljoner pund. Nu påstås London-klubben stå längst fram i kön.
(Mirror

City kan förlänga med Sterling
Efter spekulationer om en flytt i sommar öppnar nu Manchester City för en förlängning med Raheem Sterling.
(Telegraph

”Marseille köper loss Balerdi”
Efter lånesejouren förra säsongen vill OM behålla Dortmunds förvarare. 11 miljoner euro får fransmännen betala för en permanent lösning.
(Kicker

Agent Mahrez on duty
City-spelaren var inte sen att dela klippet där han ses tillsammans med Dortmunds Erling Håland, på semester.


Atalanta vill värva från Juventus
Atalanta ser mittbacken Demiral som en perfekt förstärkning i sommar. Skulle man inte lyckas övertyga Juventus om att släppa honom finns Botman (Lille) och Lyanco (Torino) på önskelistan.
(Calciomercato)

Juventus vill ha Bayerns Tolisso
Den italienska klubben ska vara i kontakt med Bayern München och hoppas kunna göra en affär som för Corentin Tolisso till Italien. Den 26-årige fransmannen har ett kontrakt som går ut nästa sommar.
(Sky Sports Italia)

Tottenham också intresserad av Pellegrini
Liverpool har visat intresse för Romas mittfältare Lorenzo Pellegrini, men nu uppges även Tottenham vilja ha 24-åringen.
(Daily Express)

Fiorentina sugna på Under
Gennaro Gattuso är på jakt efter en ny ytter till Fiorentina. Enligt uppgifter i Italien har han ställt in siktet på Romas turk, Cengiz Under.
(Gianluca Di Marzio

Liverpool tittar på Gross
Klopp uppges vara ett fan och nu uppges Liverpool vara ute efter Brightons 30-årige tyske mittfältare Pascal Gross. Flera Serie A-klubbar ska även finnas med i bakgrunden.
(Tuttomercatoweb

Arvidsson nästa talang till Italien?
Helsingborgs lovande målvakt Nils Arvidsson är aktuell för Venezia, som är nykomlingar i Serie A. 18-åringen har redan varit nere och provspelat med klubbens ungdomslag.
(Helsingborgs Dagblad)

Milinkovic-Savic förlänger med Torino
Torinos målvakt Vanja Milinkovic-Savic, vars bror spelar som mittfältare i Lazio, har förlängt sitt kontrakt med klubben. Det nya kontraktet gäller till 30 juni 2024.
(Torino)

Ödegaard stannar i Real Madrid
Arsenal gick in i sommarfönstret med ambitionen att lösa Martin Ödegaard från Real Madrid, men nu väntas norrmannen stanna i Real Madrid kommande säsong. Nu kommer Arsenal undersöka andra alternativ för att fylla #10-rollen.
(The Athletic)

... och Arsenals bud på Lokonga nobbat
London-klubben vill köpa Anderlechts Albert Sambi Lokonga och har lagt ett bud på 13,5 miljoner pund för 21-åringen. Den belgiska klubben vill dock ha mer för mittfältaren som har två år kvar på sitt nuvarande kontrakt.
(Daily Mail)

Silva mot Felix i bytesaffär?
Bernardo Silva kan var på väg ifrån Manchester City och vi har tidigare skrivit om en potentiell affär med Atlético Madrid där en flytt i motsatt riktning för Saúl Ñíguez skulle ingå. Nu uppger Eurosport att en affär där Silva byts mot Joao Felix kan vara tänkbar.
(Eurosport)

*** *** ***

Måndagens sillysvep

SvenskaFans.com2021-06-15 18:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans