Sillysvepet: Inter följer Calhanoglu

Sillysvepet: Inter följer Calhanoglu

Lördagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

Arsenal Jagar Lyons mittfältsstjärna
Houssem Aouar, 22, har länge jagats av många klubbar. Arsenal gör sin vana trogen och sneglar även de på franske offensive mittfältaren. Londonklubben förbereder nu ett personligt kontrakt på 100.000 pund/vecka (strax under 1.2 miljoner kronor i veckan).
(The Sun)

Chelsea joinar Arsenal i jakten på Isak
Den senaste veckans jätteprestationer av den blivande stjärnan Alexander Isak, 21, ha gjort eko i Europa. Tidigare har det talats om Barcelona, Dortmund och senast Arsenal om en möjlig sommartransfer. Nu har iallafall Chelsea entrat spekulationerna och vill lägga de 60 miljoner pund (strax över 700 miljoner kr) som krävs.
(Express)

Inter följer Calhanoglu
Hakan Calhanoglu, 27, kan byta rödsvart mot blåsvart. Inter har nämligen öppnat en kontakt med stadsrivalens stjärna om en free transfer i sommar.
(Calciomercato)

Griezmann planerar för MLS flytt
Antoine Griezmann, 30, har tankar på att efter sitt kontrakt med Barcelona inte förlänga, snarare vill han gräva guld i USA och MLS. Det har länge varit ett mål i livet för fransosen att spela i USA, sägs det.
(GOAL)

Real Madrid förbereder bud på Pau Torres
Mittbacken ser Madridklubben som ersättare för Sergio Ramos. Det verkar dock som att de inte har råd med honom denna sommaren, utan siktar på att få in backen till nästa år istället.
(Sport)

Delade meningar om Chelseas önskade värvning av Hakimi 
I italien talas det om att Ruben Loftus-Cheek erbjuds plus pengar i den önskade transfern av Seria A dominanten Achraf Hakimi, 22.
Enligt Goal nämns snarare Marcos Alonso och Davide Zappacosta som addering till en matchning i kampen mot Paris Saint-Germain om Hakimi.
(La Gazzetta dello Sport )

Luka Jovic är osäljbar?
Real Madrid vill sälja sin misslyckade anfallsvärvning Luka Jovic, 23, för att vidga kassan. Serben var under föregående säsong på lån hos Eintracht Frankfurt, där succén uteblev. Tyskarna vill köpa anfallaren men måste sälja försteanfallaren André Silva innan en affär kan bli av.
(AS)

Benfica vill ha Steven Nzonzi
José Mourinho har berättat för franska mittfältaren att han inte har en plats i truppen. Portugiserna ser då sin chans att förstärka mittfältet med den regerande världsmästaren. Inga summor nämns än så länge.
(O Jogo)

Stuttgart accepterar bud på Gonzalez
Fiorentina ser ut att värva Nico Gonzalez för 23 miljoner euro plus bonusar upp emot 4 miljoner euro.
(Sky Sport)

Donny Van de Beek möjlig ersättare till Eriksen
Mittfältaren som haft en svag Manchester United sejour ses som Inters toppkandidat som ersättare för danske Christian Eriksen, som är ett osäkert kort efter hjärtattacken för en vecka sedan. Milanoklubben hoppas få till en lånedeal för spelaren eftersom att han ses som för dyr att köpa.
(Calciomercato)

Everton och Wolves blickar på Rafael Leao
Anfallaren har haft svårt att ta en plats i Milans anfall. Det kan i sommar bli aktuellt för en flytt för tidigare Lille-spelaren. Everton, Wolves och Marseille följer utvecklingen framöver.
(Calciomercato)

Klinsmann öppnar dörren för Spurs
Tidigare Tottenhamspelaren och storspelaren Jürgen Klinsmann, 56, visar intresse för att ta över jobbet som manager. I letandet efter José Mourinhos ersättare är tysken den senaste att diskuteras. Fortsättning följer... 
(BBC Sport)

Pjanic tillbaka till Juve?
Mittfältaren ryktas lämna Spanien för en återkomst till Turinklubben på ett tvåårigt lån. Barcelona ser ut att vilja betala en del av Miralem Pjanic, 31, lön för att öppna en trupplats inför nästa säsong.
(Corriere dello Sport)

Granada vill värva Carles Alena från Barcelona
Speltiden för unge mittfältaren har varit begränsad och framtiden ser inte bättre. Granadas tränare Robert Moreno hoppas värva spelaren med löften om just speltid.
(Sport)

Crystal Palace överväger Lucien Favre
Förre Dortmund tränaren diskuteras som ny manager till Londonklubben. 
(Sky Sport News)

Lazio i samtal med Arsenals Lucas Torreira
Sydamerikanske mittfältaren som föregående säsong var utlånad till Atletico Madrid lockar intresse från Rom, ryktas det om.
(Sky Sport)

Rui Patricio överens med AS Roma
Italienska medier skriver att Patricio har accepterat att flytta till Roma. Wolves sägs vara positivt inställda men kräver runt 15 miljoner euro.
(Sky Sport)

Succéspelaren Dumfries på Bayerns radar
Holländaren Denzel Dumfries, 25, till vardags i PSV, har med sina imponerande två EM matcher åkallat tyska Bayern Münchens uppmärksamhet. Dessvärre kan de 15 miljoner euro som han sägs kosta vara för dyrt. 
(Sky Sport)

*** *** ***

(Fredagens sillysvep)
 

svenskafans.com2021-06-19 18:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans