AIKs redaktion tippar tabellen

AIKs redaktion tippar tabellen

Nu närmar sig Allsvenskan med stormsteg. Mindre än en vecka återstår innan premiären på lördag. Som en uppladdning inför premiären har vi bett de Svenska redaktionerna tippa utfallet av den Allsvenska tabellen. Näst på tur är AIKs redaktion här på SvenskaFans.

Viktor Rundlöf – AIK

Tippa tabellen

 1. Malmö FF
 2. BK Häcken
 3. AIK
 4. Djurgårdens IF
 5. Hammarby IF
 6. IF Elfsborg
 7. IFK Norrköping
 8. Kalmar FF
 9. Mjällby AIF
 10. IFK Göteborg
 11. IFK Värnamo
 12. Degerfors IF
 13. Halmstad BK
 14. IK Sirius
 15. Varbergs BoIS
 16. IF BrommapojkarnaMotivera topp 3
BK Häcken har imponerat mest på mig under försäsongen och jag tror de kommer vara inblandade i kampen om SM-guldet även i år. Mittfältet håller absoluta toppklass och frontrion bestående av Sadiq, Traore och Olden-Larsen kommer ställa till problem för många försvar. Det som gör att jag tror att Hisingelaget inte riktigt räcker till är dels att de ska kombinera ligaspel med Europaspel och att de kan riskera att tappa en del spelare under sommarfönstret.

Malmö och AIK har inget Europaspel i år och kan fokusera fullt ut på Allsvenskan, vilket jag tror kommer vara en fördel. Skånelaget har Allsvenskans bästa trupp, på pappret, enligt mig och de kommer att bli farliga under Rydström. Därför tror jag att SM-guldet kommer hamna i Skåne. Tredjeplatsen kommer att stå mellan Djurgården, Hammarby och AIK. Det kommer vara extremt tajt men jag tror Gnaget blir bäst i stan.

Motivera botten 3
Brommapojkarna håller jag som tydliga nedflyttningskandidater. Deras trupp räcker inte till för Allsvenskan tyvärr även om de har en spännande tränare i Olof Mellberg. Varberg har inte imponerat på försäsongen och jag tror de kommer få det tufft. Jag gillar Jocke Persson som tränare men jag tycker övriga bottenkonkurrenter förstärkt trupperna på ett bättre sätt än hallandslaget.

Sirius är kanske det lag som sticker ut mest av bottentrion. Men de har en oprövad tränare i Christer Mattiasson och tappat rutinerade spelare i Adam Hellborg, Tim Björkström och Karl Larsson. Lägg därtill att det har varit lite spekulationer kring stjärnanfallaren Christian Kouakou. Visst, värvningarna av Tashreeq Matthews och Daniel Stensson tror jag kan bli lyckade för Uppsalaklubben, men jag tror Sirius kan få det betydligt tuffare än vad många tror om inte Mattiasson lyckas räta ut ovanstående frågetecken. 

Motivera AIKs placering
Toppstriden kommer bli oerhört jämn i år och flera lag har starka trupper. Dock tycker jag AIK:s startelva absolut ska vara topp tre i Allsvenskan, om alla får vara hela och friska. Truppen har mycket rutin och klass i Jimmy Durmaz, John Guidetti, Viktor Fischer och Alexander Milosevic, vilket kommer att vara viktigt kommande säsong. Dessutom kan Gnaget enbart fokusera på Allsvenskan och det kommer vara till vår fördel, då vi kommer kunna ställa upp bästa lag vecka ut och vecka in. Dock håller jag både Häcken och Malmö som vassare lag i dagsläget och jag tror det kommer bli svårt för AIK att utmana den duon.

 

em2024-sponsored-image
SVENSKAFANS.COM2023-03-29 13:00:00

Fler artiklar om SvenskaFans