Årets: Mål

Årets: Mål

Det var ett år som inte hade sådär supermånga glädjepunkter - men nog fanns det lite.

Även ett år som går åt helskotta kan ha fina perioder och visst finns det några stunder som var extra fina ändå.
Om jag får välja tre blir det dessa:
 - Cupfinalen med Ismaels avgörande räddning som grädde på moset och enskild händelse som sticker ut. Vi gjorde en, framförallt defensivt, stark insats mot Hammarby och att få vinna cupen var ju en rädd oväntad framgång får sägas. Kul att Diawara för evigt skrev in sig i våra historieböcker där.

 - Segern mot Sivasspor med AC:s magnifika frispark som toppen på isberget. Det var en otroligt fin frispark och jag ska vara ärlig och säga att jag trodde säsongen skulle svänga där. Där fick vi den medgång och insats vi så otroligt mycket behövde. Men det skulle bli pannkaka av allt...

 - Och så den tredje.. Låt oss titta närmare på den. Häng med tillbaka till 27 juni. Malmö Stadion. Drygt 20 000 på läktaren....

Det var en match som såg ut att gå enligt planerna. Malmö hade visserligen en del problem med omställningarna men kontrollerade det ganska bra och skapade flera bra chanser vilket också ledde fram till 1-0 när Isaac Kiese Thelin nickade in en hörna från Veljko Birmancevic. Strax innan hade Berget prickat ribban så det var inte precis orättvist.

Men en uddamålsledning är skör och Hugo Larsson, som inte gjorde någon av sina bättre halvlekar, slog en vansinnig passning som Dennis Olsson snappade upp och sköt in kvitteringen via Niclas Moisander.

När halvleken summerades gjordes det med rätt få superlativer även om underhållningsvärdet och tempot var högt. 1-1.

I andra halvlek gjorde Milos flera justeringar och efter en trevande start tog Malmö över totalt och pressade Kalle Joelsson i HIF-målet ordentligt. Hemmalaget skapade chans efter chans och inte minstLasse Nilsson, Jo Inge Berget och Malik Abubakari borde hamnat i målprotokollet. Men bollen ville inte in och tiden rann iväg....

Då.. Matchminut 90. Planens gigant, Kiese Thelin, gick ner i plan för att hämta boll mitt på Helsingborgs planhalva. Anfallaren vann bollen, fick yta och kunde avancera några meter innan han slog en perfekt boll in i straffområdet mot inbytte Patriot Sejdiu. 22-åringen tog perfekt emot bollen med vänsterfoten och vände in i straffområdet innan han sköt ett perfekt skott lågt mot den bortre stolpen. En fullständigt iskyla uppvisad av Sejdiu som några veckor tidigare hade hamnat i bråk (nåja) med Lasse Nielsen och Felix Beijmo som inte var nöjda med Sejdius hemåtjobb.

Några sekunder före klockan slog över till 90 satte Sejdiu segermålet och även om det inte var mål på tilläggstid så var det trots allt ändå så det kändes. Mål på tilläggstid är något särskilt och detta var något alldeles alldeles extra.

 

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2022-12-17 11:45:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF