Camp Currywurst: Bar och öltips från Berlin

Camp Currywurst: Bar och öltips från Berlin

Filip hjälpte oss med mattips i går och nu är det dags för tips om flytande intag.

Tipsen som Filip gav om olika matställen i går blev populära och därför blev vi glada när han nu publicerat en ny tråd gällande barer och pubar på sin Twitter @FilipBeijer

NEULICH
En mysig bar i Schillerkiez, Neukölln, som brygger sin egen öl. Här kan du köpa in olika ö (på en skateboard) och smaka dig igenom bryggeriets alla sorter – eller bara ta en Neulich Original eller pils på den asmysiga uteserveringen. + Grannen säljer goda dumplings.

VELVET
Mer storstads-feeling på den här baren. Grymma cocktails och ett härligt sorl på kvällarna. Råvaror från lokala producenter (som jag förstår det).

BIERBAUM 1,2 & 3 (kanske 4?)
Det här är stället (ställena) som aldrig stänger och har därmed ett minst sagt blandat klientel. Här kan du gå och dricka en öl kl 9 på morgonen en tisdag om du vill. Perfekt för både förfest och efterfest. Plus också att man har biljardbord.

KAPITALIST
Den här baren ligger i Prenzlauer Bergs mysigare delar med gångavstånd till Mauerpark. Klassiskt vänsterberlinhak med god öl och goda cocktails. Dessutom bra musik och grå, hård miljö. Hoppas ni får feeling!

WOHNZIMMER BAR
Ljuvliga Wohnzimmer bar på Helmholzplats har varit min kvarterskrog. Här kliver du i princip in i ett vardagsrum och precis som på majoriteten av alla mindre kvartersbarer kan du röka inomhus. Om irländska bartendern Eoghan jobbar: Fråga efter Bloody Mary!

ANKERKLAUSE
Belagd vid en av Spree's "sidokanaler" hittar vi Ankerklause som är inspirerad av ett gammalt båthus. Eller en båt... I vilket fall: Här får du puls, billig öl och en supermysig utsikt över kanalen.

VILLA NEUKÖLLN
En av Neuköllns TO GO TO-barer i vackra lokaler. Här huserade en teater en gång i tiden, gissar jag, eftersom den största salen har en stor teaterscen. Idag hänger Neukölln-kidsen (vuxna) här långt in på småtimmarna.

WESERSTRASSE
Berlins "bargata", men långt ifrån neonskyltar och stökigheter. Här hittar du hur många mörka och mysiga Berlinpubar som helst. Bästa rekommendationen för dig som bara vill bar-hoppa.

ROSES
Fantastisk gay/queer-bar dit du inte ska gå om du bara kommer för att gay-turista. Stället har ibland en bouncer. Ett hål i väggen, galen inredning och magisk stämning. Tips: Sätt dig i baren med en gin och tonic och din kväll kommer inte att ta slut på länge.

DREAM BABY DREAM
Bra cocktails, mysigt ställe och bra musik. Vad mer behöver du? För att specificera musiken: Techno, mörk elektro, ibland new wave och synth. Tips från @sojapojke som jag bara kan skriva under på!

TiER
Något pretentiös cocktailbar, men ibland gillar man ju det! Trevlig personal och utsökta drinkar.

Här tackar vi Filip så mycket. Här nedan är det Currywursts utsände fotograf som kompletterar med några craftbeer tips.

MUTED HORN
Ligger i Neukölln. Ser ut som om man går in i en garageuppfart men innanför dörrarna hittar man ett fantastiskt utbud av öl från hela världen.

BIEREREI
Ligger på den pulserande gatan Oranienstrasse. Har mycket bra på fat men framförallt ett walk-in kylrum fullt med vintage Imperial Stout, suröl och annat.

LEMKE
Ett bryggeri som både brygger traditionell tysk öl och allt möjligt annat. Förtjänar kanske inte till hundra procent en plats på listan men de ligger 50 meter från det torg där MFF har sin pubsamling.
 

Peter Lind2022-10-12 09:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF