Friday I'm in love: Vi tycker om MFF - En väldigt typisk MFF-värvning

Friday I'm in love: Vi tycker om MFF - En väldigt typisk MFF-värvning

Lugnet före den allsvenska stormen, men på transfermarknaden är det högsäsong. Hör panelens tankar kring aktuella och kommande händelser.

Himmelriket presenterar stolt veckans panel:

Henrik Sjöström:
Har jobbat för Himmelriket och med Fan-TV under många år. Följer MFF slaviskt från Stockholm tillsammans med andra exilare.

Ulf Nilsson
The chief.

Fredrik Hed
Himmelrikets korrespondent i Mälardalen, på läktaren sedan 1978. 


Till sist presenterades den illa dolda hemligheten - Jens Stryger Larsen är klar för Malmö FF. Vad säger du om värvningen och hur ser du på högerbackskonkurrensen framöver?  

Henrik:
Det känns som en väldigt typisk MFF-värvning. Han är erfaren och kan kliva rakt in i sammanhanget med förståelse för pressen och miljön. Han är bra nog att platsa och göra skillnad, men inte bra nog att få ett bättre eller längre kontrakt någon annanstans givet hans ålder. Nu har vi en ersättare för Tinnerholm på plats och det behövs verkligen givet Ceesays svagare prestationer och att Martin Olsson inte kan starta alla matcher på en position där han dessutom inte är naturlig.

Ulf:
Det är ju såhär Danne jobbar. Han hittar en erfaren spelare som kan tillföra något och då plockar han in den helt enkelt. Han är ju bättre på att värva färdiga spelare än spelare med potential. Att han är kompis med AC gör såklart inte värvningen märkligare.
Jag är mycket nöjd med värvningen. Vi hade ju enorma problem på positionen ifjol efter att Tinnerholm gick sönder. Ceesay är helt enkelt för dålig och Skogsmar inte färdig än. Nu verkar ju Tinnerholms comeback dröja så då behöver vi plocka in något annat. Stryger Larsen är perfekt. Hög kvalitet och fortfarande tillräckligt ung för att prestera under många år. 
Sen kommer det såklart bli intressant att se hur vi löser det när Tinnerholm kommer tillbaka. Stryger Larsen kommer ha ett försprång såklart.
Ceesay behöver vi tyvärr sälja. Tråkigt det sprack med Italien. 

Fredrik: 
Det tjatades länge om att värva från andra och högre hyllor - nu är vi där och gör det kontinuerligt. Värvningen av JSL är en riktigt bra - och typisk - värvning från Ninja-Danne. Han är en klasspelare som jag skulle säga är nummer ett på högebacken just nu. Med Tinnerholm har vi två riktigt vassa högerbackar, vilket vi kommer behöva under en lång säsong med matcher både i Sverige och förhoppningsvis ute på kontinenten. 


Nämnde Stryger Larsen och Ricardo Friedrich in, framförallt Noah Eile och Ismael Diawara ut. Är vi klara där tror du? Och hur vill du att resten av transferfönstret gestaltar sig? 


Henrik:
Min erfarenhet av MFF-silly: Under januari lämnar flera spelare som inte är i närheten av att platsa, plus ev storförsäljningar. Under februari är det cupspel och mer konkurrens om platserna och ytterligare någon lämnar. Under mars månad när truppen är rejält inventerad gör MFF sina största värvningar och man kan nyttja att vissa intressanta spelare inte fått önskad speltid i sina klubbar sen januarifönstret. Så jag tror vi både kommer släppa flera spelare och därutöver tappa någon från startelvan plus första avbytare, för att sen värva en potentiell startspelare innan allsvenskan startar.  

Ulf:
Det går ju tyvärr inte att blunda för att vi har lite för många utländska spelare sett till att man bara får ha nio i matchtruppen. Är alla friska kommer någon behöva stå över på grund av reglementet. Det gör ju till exempel att Abubakari har svårare att slå sig in än man först tänker sig. Han har riktigt många utländska spelare att peta ur truppen. Men även andra spelare kommer hamna utanför på grund av reglementet och inte deras kvalitet som det ser ut nu.
Så jag tror Malmö gärna ser över att sälja någon till - Exempelvis Sergio Pena. Inte för att han är sämst utan för att han kanske är lättast att sälja och kanske ändå blickar mot en ny utmaning. 
Sen är det väl inte omöjligt precis att vi söker en ny anfallare också för konkurrens till IKT - framförallt om vi släpper Abubakari igen. 

Fredrik: 
Nej, det kommer hända mer. Innan säsongen drog igång tyckte jag att vi behövde värva en högerback och en striker. Eftersom JSL är på plats är det en striker kvar. Jag tror att det kommer under februari-mars. Förutom det tycker jag att vi är klara för det här fönstret. Men man vet aldrig med Danne - får han chansen att slå till och snuva DIF-Bosse så gör han nog gärna det. 


I och med matchen igår är försäsongen igång på riktigt. Delge oss ett försäsongsminne som ligger dig varmt om hjärtat. 

Henrik:
Det måste väl vara 2004 när Bjärred kom tillbaka. Den längtan som hela klubben andades då saknar motstycke. Var inte förstaträningen inomhus i Baltiska också? En spänd förväntan som handlade om ”16 års väntan” och som också blev startskottet för 2000-talets framgångar.  

Ulf:
Royal League! Jag älskade det. Obegripligt att man bara släppte konceptet. Bra matcher. Bra motstånd. Klassiska snömatcher. Brannmatchen var ju fantastisk exempelvis. Även mötet mot FCK blev ju en klassisker även om det var av tråkiga anledningar. Men vi som var där kommer aldrig glömma. 
Jag drömmer om ett nytt Royal League. Perfekt sätt att varva upp. 
Annars gillade jag ju många av matcherna på Heleneholms IP även om vissa delar av fötterna ännu inte tinat upp. Riktigt usel fotboll varje gång också. 

Fredrik: 
Som MFF:are i exil sedan 1990 är försäsongerna svåra. Det får nog bli Djurgården borta i cupen förra året. Vi spelade så bra, och vi var så nära, men lite slarv som Djuuu utnyttjade grusade drömarna. 
 

Carl Angerborn2024-01-26 13:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Blått en Podd: Stannar Rydström?????