Grimsta IP, 2024-06-01 15:00

Brommapojkarna - Malmö FF

Inför IF Brommapojkarna – Malmö FF

Inför IF Brommapojkarna – Malmö FF

Efter ett par turbulenta dagar är det dags för MFF att kraftsamla en sista gång innan uppehållet och visa att man inte påverkas av externa faktorer.

MFF reser upp till Grimsta för att ta sig an tabelltian Brommapojkarna i den 13:e omgången av allsvenskan (egentligen den 12:e för alla utom MFF, Häcken och Elfsborg) Matchen blir den sista för MFF innan Fotbolls-EM drar igång och Allsvenskan går på semester.

BP kommer inför mötet med lite trevande form. Även om de endast har en förlust senaste fem matcherna så har man ändå bara lyckats skrapa ihop sex poäng. Senast kommer man från ett kryss borta mot tabelljumbon Västerås. Något som enligt mig kännetecknar Olof Mellbergs manskap är att man har rätt höga toppar men också rätt låga dalar. I premiären bortabesegrade man den nuvarande tabelltrean GAIS med 4-0 samtidigt som man i omgång 9 förlorade med 5-0 hemma mot Djurgården.

MFF kommer från två starka hemmasegrar mot Kalmar och Elfsborg som gör att vi nu har exakt samma facit som förra året efter 12 omgångar: 10-1-1. Dessutom är båda poängtappen en förlust mot Elfsborg och ett kryss mot Häcken. Även det precis som föregående vårsäsong.

Som alla redan vet vid det här skedet så missar Pontus Jansson morgondagens drabbning på grund av att hans namn har förekommit i en förundersökning. Efter samråd med mellan spelare och förening har man gemensamt beslutat att Jansson ska stå över lördagens match, enligt mff.se.

Status i BP-lägret
För att vara helt ärlig så tillhör Brommapojkarna de lagen som jag har mindre bra koll på då mitt allmänna intresse för BP som förening är ganska svalt.

Vad jag däremot vet är att deras frånvarolista är kort samt att de inte har några avstängningar inför morgondagens möte. En nyckelspelare som dock saknas är Kevin Ackermann. Han gjorde det väldigt bra i BP under föregående säsong. Så pass bra att han blev uttagen till landslagets januariturné på Cypern. I cuppremiären mot Landskrona BoIS i februari var tyvärr olyckan framme. Ackermann ådrog sig en korsbandsskada och kommer sannolikt att bli borta året ut.

När man studerar BP:s tidigare elvor i de olika omgångarna av Allsvenskan i år så kan man konstatera att det är ett lag med ganska lite ruljangs från match till match. Man roterar sällan mer än två spelare.

I många av sina matcher har man spelat med ganska så baktunga elvor på pappret och det är nog inte helt otänkbart att det blir en ganska baktung elva imorgon också.

Ett anfallshot som är glödhet i nuläget är Nikola Vasic. Han har gjort 5 mål och 4 assist på 10 framträdanden där 3 av målen har kommit i de senaste 2 framträdandena. En fysisk och reslig forward som är bra i luftrummet.

Möjlig startelva för BP (4-5-1): Sidklev/Jensen-Abrahamsson-Heggem-Waker/Timosi Andersson-Barslund-Odefalk-Fritzon-Christensen/Vasic.

MFF:s startelva
Troligen blir det förändringar på åtminstone två positioner gentemot senast. Jansson kommer som sagt inte vara med och där kan jag inte tänka mig något annat än att Makolli går in från start igen som har gjort det så bra när han har fått chansen.

Senast mot Elfsborg var Nanasi sjuk men under dagens matchförberedande träning har det rapporterats att han åter ska ha varit med. Det blir högst sannolikt också den sista matchen för Nanasi under den här sejouren med MFF. Sportchef Daniel Andersson bekräftade under tisdagen att det fanns ”konkret intresse” för Nanasi. Så sent som igår berättade han också att med tanke på Nanasis prestationer under vårsäsongen så tror han att MFF kommer få de pengarna de är nöjda med. Med det sagt så tror jag att Nanasi väldigt gärna vill spela imorgon.

I övrigt så tror jag inte det blir några fler förändringar. Det blir alltså Jansson och Christiansen ut och Makolli och Nanasi in i elvan den här gången.

Möjlig startelva för MFF (4-4-2): Dahlin/Busanello-Cornelius-Makolli-Stryger/Nanasi-Berg Johnsen-Pena-Bolin/Kiese Thelin-Botheim.

Senaste fem matcherna för MFF har varit kvällsmatcher. Den här gången är dock avsparkstid 15:00. Det senaste vad jag har hört är också att bortabiljetterna närmar sig slutsålda!

Vad har ni för tankar kring morgondagens match?

Trevlig helg!


 

Jens Ljunggren2024-05-31 15:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Blått en Podd: Stannar Rydström?????