Eleda Stadion, 2024-05-16 19:00

Malmö FF - GAIS

Inför Malmö FF - GAIS
Dags för skyttekungen att göra mål igen?

Inför Malmö FF - GAIS

Serieledarna får bekanta sig med seriens näst bästa Göteborgslag i morgon kväll.

Efter den tämligen enkla segern mot IFK Göteborg i måndags är det dags för serieledande Malmö FF att ta emot Göteborgs just nu näst bästa lag, nämligen GAIS. Positionen kan förbättras i morgon då Häcken besegrades av Halmstad med 3-0, men det skulle kräva att Makrillarna slår MFF på Eleda Stadion.

Det är dock ett scenario som lyckligtvis känns ganska osannolikt. GAIS är en duktig nykomling, men bortaplan mot svenska mästarna från Malmö är en uppgift som nog kan bli lite väl tuff. Icke desto mindre blir det säkert ingen enkel uppgift för MFF:

GAIS spelar en rak, snabb och rättfram fotboll och flera lag har fått inse att det här inte är en nykomling som kommit till allsvenskan för att stå vid sidan av och titta på, de grönsvarta ser ut som ett lag som kan klara av att etablera sig på allsvensk nivå igen.

Jag skall ärligt säga att jag har dålig koll på GAIS spelare, men det är tämligen ointressant om de saknar heta namn på pappret så länge truppen fungerar bra som ett kollektiv och det gör GAIS. MFF-bekantingen Egzon Binaku och Elfsborgslånet Jack Cooper Love är i alla fall två duktiga spelare och rutinerade Mervan Celik är en annan GAIS:are som inte passerat obemärkt genom åren.

För Malmö FF gäller det att slipa lite på detaljerna. Matchen mot Blåvitt var ett stort positivt steg från den svaga insatsen mot Elfsborg, men MFF var ändå inte så dominanta som vi helst vill se dem. Passningsspelet lossnade inte riktigt och fart och intensitet lyste med sin frånvaro under den första halvleken.

GAIS som precis som IFK Göteborg spelar ganska rakt och direkt måste störas högt upp i banan för att vi skall slippa hamna med ett för djupt försvarsspel. Det lyckades lite halvdant i måndags och det är säkert något man talat om inför morgondagens match.

Henrik Rydström både kan och vill säkert rotera lite i sin breda trupp och det är högst sannolikt att en av mittfältarna får vila till förmån för Isaac Kiese Thelin som nu kommer tillbaka med fräscha ben och siktet inställt på nya mål.

Möjligen måste Busanello vilas då han byttes ut och lindades om låret i slutskedet i måndags. Kanske var det ingenting allvarligt, men jag antar att MFF inte tar några risker med sin superbrasse. Om så är fallet lär Martin Olsson ersätta, under förutsättning att Rydström väljer att spela med en fyrbackslinje.

Det finns så många om och men kring startelvorna i år så det är svårt att gissa, men sett till truppens kvalitet spelar inte enskilda rockader någon större roll så länge vi är påkopplade och brukar allvar från början.

Läktarna blir som vanligt välfyllda och vädret skall bli fortsatt somrigt så det finns alla förutsättningar för en fantastisk fotbollskväll i Malmö i morgon.
Serieledarna och mästarna gasar vidare mot det tjugofjärde guldet. Framåt Malmö!

 

Pontus Kroon2024-05-15 21:51:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Blått en Podd: Stannar Rydström?????