Inför MFF-Silkeborg: Vinterväntan är över!
Nog vore det härligt att få se AC tillbaks i matchtröjan igen mot Silkeborg.

Inför MFF-Silkeborg: Vinterväntan är över!

För ett par veckor sedan satte träningarna igång och imorgon drar pågarna på sig de himmelsblå tröjorna för årets första träningsmatch.

Det är väl i ärlighetens namn inte en match som sätter igång några väldiga mängder fjärilar i magen. Det är slutet av januari. Termometern lär bara krypa ut till ett fåtal plusgrader. Matchtiden är inte direkt publikvänlig. Frånvarolistan bland spelarna är lång. Men alldeles oavsett så ser vi fram emot den, längtar till och med för vi älskar ju att se vårt MFF springa ut till match. Eller hur? 

Ett gäng spelare saknas som sagt av olika skäl: Nyförvärvet Stryger Larsen ankommer först till det stundande träningslägret. Några av de yngre spelarna är iväg på provspel i olika klubbar (Nuh, Karlin, Perez). Av spelarna på skadelistan är Olsson och Berg närmast att strykas, de beräknas vara i full träning till träningslägret. På skadelistan finns också Friedrich, Tinnerholm, Ceesay, Gwargis, Gudjohsen och Lewicki. Sören Rieks nämns inte i MFF:s skadelista men nämns som frånvarande på såväl Sydsvenskan och Fotboll Skåne. 

Tränare Rydström har meddelat att han kommer att forma laget så som är ganska vanligt i tidiga träningsmatcher, det vill säga med två elvor som spelar varsin halvlek. Det är inte läge att slita för mycket på spelarna ännu, jag tolkar hans uttalanden som att matchen till stora delar är till för att få spelarna på tårna och att ge dom en liten kick under en träningsperiod. Med många spelare på "skade- och känningslistan" blir det också en chans för dem en bit från en tänkt startelva att få visa upp sig. Men det som jag tror att de flesta MFF:are längtar allra mest efter är att eventuellt få se AC på planen igen. Trots att Rydström bekräftar på mff.se att tanken är att AC ska få speltid men att han samtidigt inte vill lägga någon press på honom. I träningsrapporter här i inledningen har AC fått mycket beröm och nog vore det kul att få se honom imorgon, om så bara ett par minuter. 

Motståndarna Silkeborg ligger just nu på sjätte plats i danska Superligan. Man kommer från en tuff träningsperiod men bör å andra sidan vara väldigt mycket längre fram än MFF då man ju bara kommer från ett kortare speluppehåll och spelar ligamatch igen redan 18 februari mot FCK. Så det känns som ett allt annat än enkelt premiärmotstånd för MFF. Och ändå tänker man ju att vi ska vinna. Som för det mesta. Vardagen kan vara trist ibland men oj så skönt det är att just den här delen av vardagen är tillbaks igen.

Matchen spelas imorgon torsdag 25 januari, klockan 14.00 på Klostergårdens IP. 

 

Åsa Flykt2024-01-24 18:45:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Blått en Podd: Stannar Rydström?????