Inför: Utsikten - GAIS

Inför: Utsikten - GAIS

Atleterna tar sig återigen ut till Hisingen för att denna gång spela ”borta” mot Utsikten i omgång 3. Vilka ska gå hem med sköna 3 poäng och isåfall fortsatt vara obesegrade?

Men först måste vi bara stänga igen skolboken från senast;

3-0 i hemmapremiären och ”Parodifotboll”, som Alexander Milosevic hade kallat det om han hade haft på sig en Brage-skjorta.

Istället väljer deras spelare att gå ut efter match och påstå att det var de som satte tempot och styrde matchen. Konstigt, kan tyckas, då vi enligt statistiken hade högre staplar på allt förutom just målvaktsräddningar och kort. 

Vad vi andra istället fick se var ett GAIS som verkligen skruvat på grejer sedan kampen på Jämtkraft Arena. Såväl tempo som duellspel och tajming hoppade upp ett pinnhål. 

Fina Julius Lindberg, han gör verkligen vad han vill. Det var nästan som att den meningen fortsatt ekade inne på Bravida när jag var där för att se Häcken-Hammarby på söndagseftermiddagen. 

Starka mittlåset signerat Norén/Beckman.

Evighetsmaskinerna och tillika vänster-/högerlöparna Binaku/Wängberg, ja ni fattar!

Utsikten

Vad är egentligen tempen på motståndet och vad har vi att förvänta oss på söndag?

Av allt att döma har de steppat upp sedan både förlust ett och två mot oss under försäsong och cup.

Premiärsegern mot Skövde AIK följdes sedan upp av en 1-3-seger nere i Landskrona

Faltsetas ser stark ut på det centrala mittfältet. Klassvärvning i mitt tycke trots hans förhållandevis höga ålder. Verkar dock som att han gick av med någon typ av känning senast. Eller så var det bara en försiktighetsåtergärd. Om han spelar är det enormt viktigt att vinna matchen i matchen här. 

Firma Bohm-Skoglund-Hedlund har fart och finess i sig. Med en bra dag på jobbet kan deras offensiv förmodligen ställa en del frågor till det Grönsvarta försvaret. 

Matchen

Jag brukar inte vara värst vidskeplig av mig. Men att möta ett och samma motstånd för tredje gången på en såpass kort period som dryga två månader, kan allt bli lite lurigt.
Inte nödvändigtvis för att Bosko ska ha ”läst” Fidde & co’s taktik eller att gänget på andra sidan kommer att chocka oss från minut 1. Min taskiga magkänsla säger mig bara att tre av tre segrar låter lite ”för bra”. Å andra sidan har vi på de senaste fem mötena med Utsikten lyckats bärga hem fyra segrar medan de i sin tur bara mäktat med en ynka 3 poängare. Detta 2015 och med en målskytt som hette Victor Edvardsen.  

Med det sagt ska det bli väldigt intressant att se hur de båda tränarna kommer att ta sig an matchen. Gissningsvis kommer Utsikten falla tillbaka och förlita sig på ett ramstarkt försvar, försöka se till att GAIS inte får spela igenom utan snarare runt dem samt attackera med hjälp av snabba kontringar. 
Kan vi i vår tur se till att inte rucka på de principer vi hållit över en längre tid, det tålamod och den fart i speluppbyggnaden som vi uppvisat samt att vi sätter våra nyckelspelare i rätt lägen bör vi kunna få med oss ett bra resultat. 

Förväntad GAIS-elva (4-3-3)

Mergim - Agge, Norén, Beckman, Egzon - Lundgren, Åberg, Julle - Friday, Ahl Holmström, Mervan

Varför ändra på ett vinnande koncept? Jag tror staben kommer att ställa precis samma elva på benen som senast. Jag måste dock lägga in en brasklapp gällande högerwingen. Friday (ut) och Chika Chidi (in) efter hans 2 mål mot Blowit U21 hade inte förvånat mig. Vad som än mer talar för detta är de facto att Friday inte bjudit publiken på någon riktig fredagskänsla ännu. 

"Sjo tippar"

Resultat: 1-2 (0-1)
Målskyttar: Julle och Mervan (på straff) 
Händelse 1: Lundgren träffar ramen i tidigt skede
Händelse 2: Karl Bohm tar gult för snack – att killen kommer gnälla från dess att domaren blåser igång borde stå i 1.05 hos samtliga spelbolag
Händelse 3: Sen reducering av inhoppande Hamidovic och panik sista fem plus tilläggstid
Publiksiffra: 3100 (bara GAISare)

2023-04-14 11:46:00

Fler artiklar om GAIS