Måndag Morgon: Det var en lektion - Dags att ta lärdom

Måndag Morgon: Det var en lektion - Dags att ta lärdom

Tio omgångar in kom första förlusten. En riktig praktsmäll.

Lund. Efter åtta spelade omgångar snackades det vitt och brett om att detta Malmö FF var något utöver det vanliga. Och visst - Starta serien med åtta raka segrar går inte av för hackor. Det var oerhört imponerande. Men sen kom två riktigt tuffa matcher mot de två andra topplagen och vips var man nere på jorden. En poäng på de två senaste matcherna och så var helt sonika Elfsborg uppe i serieledning - om än "bara" på målskillnad.

Givetvis var jag heller inte nöjd med det jag såg i matchen mot Elfsborg. Vissa försökte lugna med att det var inte var så illa - Att vi spelade bra och Elfsborg bara hade en xG på 0.77. Jag personligen tillhör ju dem som gillar det här med xG men framförallt som en riktlinje. Att vi släppte in två mål på 0.77 xG gör det i min bok än värre. Då släpper vi in mål vi inte borde. Så nej. Det var inte tillräckligt bra. Vi gjorde många misstag och egentligen ingen spelare gjorde väl en särskilt bra match. Ingen fick igång någonting och vissa var betydligt sämre än vanligt.

Men sånt händer. Det är inte hela världen. Det innebär inte att Rydström ska avgå eller att guldet är kört. Man kan råka ut för en käftsmäll. Man kan bli överkörd. Det går att hantera. Om man lär sig. Om man utvecklas. Nu handlar allt om hur vi lär oss av den lektionen som Elfsborg bjöd oss på.

Det var väntat att vi skulle få en smäll. Vårt bygge och projekt är inte färdigt. Spelarna behöver mer tid. Ledarna behöver mer tid.
Och inte ens när projektet är klart kan vi vara säkra på att undgå att vi ibland åker på en riktig fetsmäll. Så enkelt är det inte. Men jag tror verkligen att vi är på rätt väg ändå. Det här var ett gupp på vägen. Nu ska vi ta lärdom och se till att vi inte kör av vägen nästa gång det kommer ett gupp.

För det finns saker vi behöver göra annorlunda. Exakt vilka överlåter jag åt Rydström och hans mannar då jag tror att de lättast vet hur man ska korrigera detta sett till deras tankebanor och projekt. Men viktigt att inte tro att detta var otur. Vi blev överkörda. Det finns förklaringar. Jag är trygg i att den sportsliga ledningen ser dem och kan ta lärdom.

----------
I övrigt kunde man konstatera att Rydström inte har speciellt stor tilltro till Zeidan. Och jag har egentligen inga större bekymmer mer det. Man tror olika på olika spelare, men det gör också att jag förutsätter att han lämnar i sommar. Då kommer alltså sannolikt både Zeidan och Lomotey lämna. Buya Turay har redan lämnat. Kvar är Siby, som äntligen gjorde comeback igår och kan, tror jag, bli en nyckelspelare när Hugo lämnar samt Ceesay, som är klar tvåa på högerbacken.

Det var inget fantastiskt fönster vi åstadkom förra sommaren.


----------
Jaja. Nya tag.
Hoppas ni har det bra där uppe Elfsborg. Nu börjar jakten igen.

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2023-05-29 07:00:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Blått en Podd: Stannar Rydström?????